Çobanların kurtlarla mücadelesi: Yaşanan son olayda 8 koyun telef oldu

Koyun sürüsün evden çıkış anları
Ormanlı Vahşi Yaşam Saldırı Hayvan 

-Koyunların otlamaya gidişi
-Selim Keleş, annesi ve babasıyla röportaj
-Çoban Doğan Cin ve Mehmet Aslan ile röportaj

( UŞAK ) UŞAK

- Uşak’ta koyun sürüsüne saldıran kurtlar, 8 hayvanı telef etti. Uşak merkeze Kaşbelen köyünde aç kalan kurtlar, koyun sürüsüne saldırdı. Olay, geçtiğimiz cumartesi akşamı meydana geldi. Koyunlarını otlatan Erdoğan Keleş (56) kurtların saldırısı ile şaşkına döndü. 8 koyunu telef eden kurtlar, iki koyunu da yaraladı. "Bölgede çok kurt olduğunu ifade eden Keleş, "Şimdiden sonra bizim için zor. Gece güdümü, gündüz o kadar saldırmıyor ama gece güdümünde çok sarıyor. Bizim 10-15 güne kadar gece güdümüne çıkmamız lazım, asıl zor olan yönü orası" dedi.
Dört yıldır çobanlık yapan Selim Keleş ise kurtları görmediğini ancak çoban arkadaşlarının bir çok kez gördüklerini belirtti.
Keleş; “En son Çuhadar köyünden arkadaşlar evlerine giderken iki tanesini görmüşler. Bunlara bir çare bulunması gerekiyor dağa kuzu salmıyoruz, korkuyoruz" diye konuştu.
Konuyla ilgili olarak bilgi veren yetkililer Kaşbelen köyü etrafında bir kurt salımı yapılmadığını, ormanlık alanların çoğalmasıyla vahşi yaşamında kendisine yeterli alan bulduğunu ve kurt popülasyonunun bu yüzden arttığı bilgisini verdi. (BK-RFK-
8 Mayıs 2019 Çarşamba günü yayınlandı