Çinli geline Trakya usulü kına gecesi

Kına gecesinden görüntüler
Sosyal Medya Doğum Günü Yurt Dışı Oyun Havası Kına Gecesi 

-Gelin ve damattan görüntü
-Röp.

( EDİRNE ) EDİRNE

- Edirneli bir kişi 3 yıl önce tanıştığı Cinli kadınla hayatını birletşirmek için adım attı. Edirneli Çinli kadına mahallesinde, Trakya usulü bir kına gecesi yaptı. Edirne'nin Uzunköprü İlçesine bağlı Yeniköy mahallesinde yaşayan Berk Barlas, 3 yıl önce yurt dışında tanıştığı Çinli Sandra Pinto ile birliktelik yaşamaya başladı.
Barlas, Hong Kong'da bir hotelde arkadaşının yaş gününde tanıştığı avukat Sandra Pinto ile sosyal medya hesabından da sürekli konuştuğu Sandra ile arkadaşlığının ilerlemesi üzerine Uzunköprü’ye gelerek düğün yapmaya karar verdilerlerini söyledi.

"Ailelerimizi tanıştırdık kendileri Yeniköy’e gelip ailemle tanıştı" Tanışmları bir arkadaşının doğum gününde olduğunu belirten Barlas, "3 yıl önce Hong Kong'ta çalışmış olduğum bir hotelin bar bölümünde bir arkadaşımızın doğum günü vardı. Orada Sandra ile tanıştık. Orada tanıştıktan sonra kendisi ile sosyal medya üzerinden de konuşmaya başladık. Birkaç defa buluştuktan sonra arkadaşlığımız devam etti. Her şey zamanla gelişti. Hemen şu zamanda evlenelim diye bir planımız yoktu. Ailelerimizi tanıştırdık kendileri Yeniköy’e gelip ailemle tanıştı. Sonradan işler biraz daha ciddiye geldi ondan sonra da evlenmeye karar verdik" dedi.
"Türkiye’ye geldiğim için çok mutluyum" Çin’den Yeniköy Mahallesine gelin olarak gelen Sandra Pinto düğünden önce yaptığı konuşmada, “Bu benim Türkiye’ye ilk gelişim ve burada olmaktan çok memnunum Türkiye’nin kültürünü çok ilginç buldum. Buranın insanları çok cana yakın. Buraya ailem ve arkadaşlarım ile geldik burada olmaktan çok memnunuz” ifadelerine yer verdi. Kına gecesinde bindallı giyip göbek attı. Düğünden önce Yeniköy mahallesinde yapılan kına gecesinde Sandra ve ailesi gece boyunca oyun havası oynayarak Türkiye geleneklerine göre eğlendi. Gelin sandra gecenin ilerleyen saatlerine doğru kına yakılmak üzere bindallı giyerek düğün alanına geldi. Burada bir dans grubu ile bir süre oynayan gelin sandra’nın daha sonra ellerine kına yakıldı. (SU
23 Ağustos 2018 Perşembe günü yayınlandı