Çiftçinin bir yılık emeği yarım saatte yok oldu

Belediye kepçesi'nin tıkanan menfezi açma çalışması
Belediye Başkanı Sel Felaketi Aşırı Yağış Felaket Yol Yapımı 

-Sel suları tarafından zarar gören ürünlerin görüntüsü
-Çifçtçilerden Muhsin Altın'ın konuşması

( KÜTAHYA -HD) KÜTAHYA

- Kütahya'nın Emet ilçesinde aşırı yağış ekili arazilerde zarara yol açtı. Çiftçi Muhsin Altın, 4.5 dönüm alanda bulunan kavun, karpuz, soğan, domates ve lahanaların tamamının ve 32 dönüm buğdayın yaklaşık 10 dönümlük kısmının selden zarar gördüğünü söyledi.

İlçede son 2 günde metrekareye 40 kilogram yağmur düşerken, 3 Toki'nin hemen karşısında yeni yapılan yolun alt tarafında bulunan tarlasına sebze ve buğday eken 58 yaşındaki çiftçi Muhsin Altın, yaşanan sel felaketinde gördüğü büyük zararın sebebinin Karayollarının hatası olduğunu iddia etti. 4.5 dönüm alanda bulunan kavun, karpuz, soğan, domates ve lahanaların tamamının ve 32 dönüm buğdayın yaklaşık 10 dönümlük kısmının selden zarar gördüğünü söyleyen Altın, etrafındaki komşuların da Karayollarının yol yapımında yaptığı hatanın kurbanı olduğunu belirtti.
Altın, ''Belediye Başkanımız Mustafa Koca olayı duymuş bize kepçe gönderdi. Bu tamamen Karayollarının hatası. Ben bu yol yapılırken 4 veya 5 tane menfez yapın dedim. Tamam yapacağız dediler ama hiçbir şey yapmadılar. Buraya binlik 4 veya 5 tane menfez konması lazımdı. Koydukları bir tane menfezle bu olur mu. İşte o da tıkanmış, kepçe çalışıyor. Ondan sonra belediye başkanını suçluyorlar. Alt taraftaki menfezi de sağolsun belediye açtı. Karayolları hiçbir şeyle ilgilenmiyor'' dedi.
Geceden beri 4 defa Karayolları yetkililerine gittiğini ancak cevap alamadığını belirten Muhsin Altın, ''Komşularımızın tarlaları da aynı durumda. Ben senelerdir bu işi yapıyorum. Hiçbir zaman böyle bir şey başımıza gelmedi. Bu yol yapılırken Karayolları tarafından alt yapının hazırlanmadan hizmete sunulması sonucu ben ve etraftaki çiftçiler mağdur olduk. Devlet yetkililerimizden zararımızın tespit edilmesi ve karşılanmasını istiyorum'' ifadelerini kullandı.
27 Mayıs 2018 Pazar günü yayınlandı