CHP'nin oturma eylemi - DİYARBAKIR

- Merkez Yenişehir ilçesi Dağkapı Meydanı'nda düzenlenen oturma eyleminden genel detaylar - CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın'ın açıklaması CHP'nin oturma eylemi - Diyarbakır , Elazığ, Bingöl ve Batman'da CHP İl Başkanlığınca, OHAL'in kaldırılması için oturma eylemi gerçekleştirildiDİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır , Elazığ, Bingöl ve Batman'da CHP İl Başkanlığınca, OHAL'in kaldırılması için oturma eylemi gerçekleştirildi.
Merkez Yenişehir ilçesi Dağkapı Meydanı'nda düzenlenen oturma eyleminde konuşan CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın, genel merkezlerinin aldığı karar doğrultusunda yapılacak basın açıklamasının ardından bir saatlik oturma eylemi yapacaklarını söyledi.

Açıklamada, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz da bir konuşma yaptı.Basın açıklamasına HDP Diyarbakır İl eşbaşkanları da katılarak destek verdi. - ElazığElazığ'da da CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ile CHP İl Başkanı Zeki Kaplan eşliğinde Perşembe Pazarı alanında bir araya gelen partililer, ellerinde Türk bayraklarıyla "OHAL değil, acil demokrasi", "Hak, hukuk, adalet", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde sloganlar atarak 1 saat süren oturma eylemi yaptı.Grup adına bir konuşma yapan Şeker, CHP olarak gerçekleştirdikleri oturma eylemi ile OHAL'e tepkilerini dile getirdiklerini belirtti.
Şeker, "Biz bu ülkede adalet ve demokrasi istiyoruz. OHAL'in bir önce kaldırılmasını istiyoruz." diye konuştu.
Oturma eyleminin ardından grup olaysız dağıldı. - BingölBingöl'de Genç Caddesi Saat Kulesi önünde CHP Bingöl İl Başkanı Ahmet Bazancir ile partililer toplandı.CHP Bingöl İl Başkanı Bazancir, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 21 bir aydan beri OHAL ile yönetildiğini söyledi.

Yapılan açıklamanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı. - BatmanBatman'da Turgut Özal Bulvarı'nda CHP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapıldı. CHP Balıkesir Milletvekili Metin Tüm, CHP Batman İl Başkanı Hüseyin Yaşar ve partililer katıldı.
Ortak açıklamayı Balıkesir Milletvekili Tüm okudu.
Basın Açıklaması Oturma Eylemi 

16 Nisan 2018 Pazartesi günü yayınlandı