CHP'li Vekiller İzmir Adliyesi'nde

İzmir cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 49'u muvazzaf olan 79'u tutuklu 357 sanığın yargılandığı kadınları kullanarak şantaj ve bilgi ele geçirme davasında CHPli vekillerde destek için adliye önüne geldi.
Cumhuriyet Cumhuriyet Halk Partisi Başsavcılığı Hülya Güven Mussolini 


Sabah saatlerinde İzmir adliyesi önüne gelen CHPli vekiller gazetecilerin sorularını cevapladı. CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, bazı tutuklu sanıkların ceza alsalar dahi hapishane de geçirdikleri zamanın buna yettiğini dile getirerek şunları söyledi: ' Bu davada çok başarılı dünya çapında başarılar elde etmiş tutuklu olanların içerisinde hapis suçu verilse bile şu ana kadar içeride geçirdikleri zaman buna yetiyor. Orada haksız yere hapishanede tutuluyorlar onun için bugün burada bulunuyoruz. '

Fazıl Say'în aldığı 10 ay hapişs cezasını da değerlendiren Yüksel: ' Fazıl Say 10 ay hapis cezsaı aldı. Hayyam'ın bir dörtlüğünü retweetlediği için böyle bir ceza verildi. Türkiye'de kişiye özel mahkemeler kuruluyor. bu dönemi tarih yazacaktır. Mussolini dönemi gibi, Hitler dönemi gibi bu dönemi de haksızlıkları da yazacaktır. Bizde Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu haksızlıklara karşı olmak için buradayız.

BU DAVA DİĞERLERİNDEN FARKLI

Askeri Casusluk davasının ergenekon ve Balyoz davalarından farklı olduğunu ifade eden CHP Manisa milletvekili Özgür Güven ise, ' Bugün Askeri Casusluk davasını izlemeye geldik. parti olarak. Çünkü bu diğer siyasi davalardan farklı olarak bir kapanış davası, bir son davası olarak görüyoruz. bu dava diğer davalardan farklı olarak sadece dijital deliller üzerine kurulu. ilk kez bu davada bir bilgisayar şifresinin kırılamadığını eğer kırılsa içeride somut delillerin çıkacağını ifade ediyor savcılık. ve ilk kez bu davada asker sivil, mesleğinde başarılı devriyelerinden yıllarca ileride terfiye almış, geleceğin Genel Kurmayları geleceğin çağdaş Atatürkcü bürokratlarına operasyon yapılıyor. Biz bu operasyonun diğer davalarda olduğu gibi adil yargılanma hakkına tecavüz edildiği ve eğer kamuoyu bu davanın üzerinde durmazsa Türk siyasi tarihinin en ağır hukuksuzluk davalarında biri olacağını biliyoruz. ' diye konuştu.

Duruşmnaya CHP İzmir Millet Vekili Musa Moroğlu, Erdal Aksünger, Hülya Güven ve Birgül Ayman Güler'de destek için hazır bulundu.
16 Nisan 2013 Salı günü yayınlandı