Yangın faciasıyla ilgili soruşturma başlatıldı

Binadaki yangın
Çelik Kapı Korkuluk Kalaba Alabalık Polis Ekipleri 

-Yangın sırasında Yasemin Özel'in balkona çımması
-Kurtulmak için balkon demirlerine çıkması
-Kadının korkuluklara tutunarak sarkması
-Kadının düşerken görüntüleri
-Olay yerindeki kalabalık
-İtfaiye ve polis ekiplerinden görüntü
-Kadının düştüğü yerden görüntü
-Polislerin inceleme yapması
-Binanın görüntüsü
-Genel Sekreter Yardımcısı Olcay Tok'un açıklamaları
-Arşiv görüntüler

( MERSİN )- Mersin'de bir apartmanın 8. katında çıkan ve bir kadının balkondan düşerek ölümüyle sonuçlanan yangınla ilgili Büyükşehir Belediyesince itfaiye ekiplerine yönelik idari soruşturma başlatıldığı bildirildi MERSİN

- Mersin'de bir apartmanın 8. katında çıkan ve bir kadının balkondan düşerek ölümüyle sonuçlanan yangınla ilgili Büyükşehir Belediyesince itfaiye ekiplerine yönelik idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Olcay Tok, Mezitli ilçesi Viranşehir Mahallesi'ndeki bulunan Doğa Park Plaza 8. katta dün meydana gelen olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Yaşanan olayla ilgili üzüntüsünü dile getiren Tok, "15.27’de gelen ihbar üzerine ekiplerimiz süratle yola çıkarak 15.30’da 4 araç, 9 personelle olay yerine intikal etmişler. Yangının sekizinci katta olması nedeniyle 4 personelimiz yangına içeriden müdahale edebilmek için sekizinci kata çıkmıştır. Kapının çelik kapı ve çok kilitli olmasından dolayı kırılması zaman almıştır. İçeriye girdikten sonra rutin olarak kısa zamanda yangını önce kontrol altına alınmış, akabinde söndürülmüştür" dedi.
Soruşturma başlatıldı Mezitli Grup Amirliğindeki yüksek katlara müdahale edebilmek için hazır bulunan 54 metrelik merdiveni olan aracın olay yerine intikal ettiğini ifade eden Tok, “Bu zaman zarfında da içeride bulunan Yasemin Özel isimli vatandaşımız yoğun dumandan balkona çıkmış. Balkondan sarkmış ve ne yazık ki 8. kattan aşağı düşerek hayatını kaybetmiştir. Öncelikle biz bu vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Bununla ilgili olarak belediyemiz tarafından ekiplerimizin kusurlu olup olmadığı hususunda ivedi olarak soruşturma başlatılmış olup, soruşturma neticesi kamuoyu ile paylaşacaktır” diye konuştu.
Alevlerden kurtulmaya çalışırken balkondan düşüp öldü Dün Mezitli ilçesinde meydana gelen olayda, Yasemin Özel (34) adlı kadın, oturduğu binanın 8. katında meydana gelen yangın sırasında evininin balkonuna çıkmış, alevlerden kurtulmak için korkuluklara tutunarak aşağı sarktığı sırada düşerek hayatını kaybetmişti. Olay sonrası, çevredeki vatandaşlar, itfaiye ekiplerini müdahalede yetersiz kalmakla suçlamıştı.
15 Mart 2020 Pazar günü yayınlandı