CHP Heyeti Aygün İçin Tunceli’'de

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün terör örgütü PKK tarafından kaçırılmasının ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla 5 CHP'li vekil Tunceli'ye geldi.
Levent Gök İlhan Cihaner Milletvekili Genel Başkan 


Tunceli'ye dün gece geç saatlerde gelen heyet Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, İstanbul Milletvekili Müslüm Sarı, Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ve Ankara Milletvekili Levent Gök'ten oluşuyor.

Heyet adına konuşan Levent Gök, ' Hepimizin bildiği gibi dün Tunceli Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Aygün'ün kaçırılması nedeniyle genel başkanımızın bizleri görevlendirmesi üzerine olayın üzerinden kısa bir süre sonra Tunceli'ye geldik. Bugün ilimizin valisini emniyet yetkililerini, sivil toplum örgütleriyle bir araya gelerek Hüseyin Aygün'ün derhal serbest bırakılmasına yönelik girişimlerimizi sürdüreceğiz. Bu kabul edilemez tutumu tüm Tunceli halkının paylaşacağına ve destek vereceğini düşünüyoruz. Dünyada ve Türkiye'de bu olaya tepki çığ gibi büyüyor. Bu olayı yapanların Hüseyin Aygün'ün bölgede ne kadar sevildiğini Türkiye'de ve CHP'de yaptığı hizmetleri göz önünde bulundurduklarında eylemlerinin yanlış olduğu kanısına varacaklardır. Kılına zarar gelmeden derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Akşam da Tunceli halkıyla beraber bu çağrımızı yineleyeceğiz ' dedi.

13 Ağustos 2012 Pazartesi günü yayınlandı