CHP'den Ankara Toptancı Hali esnafına ziyaret

- Ankara Toptancı Hali'nden detay - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya'nın konuşması - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya: - "İsmet İnönü'nün Amerikan emperyalizmine karşı nasıl mücadele ettiğini Lozan çok açık bir şekilde yazar ve anlatır. Bugün ABD'ye kendini, şirketlerini, bakanlıkların denetlenmesini teslim eden bir anlayış bize, ABD konusunda ders vermeye yeltenmesin"ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, "İsmet İnönü'nün Amerikan emperyalizmine karşı nasıl mücadele ettiğini Lozan çok açık bir şekilde yazar ve anlatır. Bugün ABD'ye kendini, şirketlerini, bakanlıkların denetlenmesini teslim eden bir anlayış bize, ABD konusunda ders vermeye yeltenmesin." dedi.
Kaya, CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener ve Parti Meclisi (PM) Üyesi Semra Dinçer ile Ankara Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği'nde (ASEMKOM) esnafla kahvaltıda bir araya geldi. Daha sonra Ankara Toptancı Halini gezen Kaya ve beraberindekiler, fiyatlar hakkında bilgi aldı ve hal esnafıyla sohbet etti.Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Kaya, hal binasının esnaf için yeterli olmadığını belirterek, Ankara Büyükşehir Belediyesinin bu konuda gerekli duyarlılığı göstermediğini ileri sürdü.Bu sorunun çözülmesi için Büyükşehir Belediyesinin elinden geleni yapması gerektiğini vurgulayan Kaya, yerel seçimlerde seçilecek CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının hal esnafının sorunlarını çözeceğini ifade etti.
Kaya, Türkiye'nin ekonomik sorunlar yaşadığını, tezgahta ve mutfakta yangın olduğunu belirterek, "Elmanın, salatalığın 5, domatesin 7 liraya satıldığı bir ortamda krizin çok ciddi boyutlara ulaştığı görülmektedir. Önümüzdeki günlerde bunun daha da artacağı endişesi ve kaygısını taşıyan alıcılar ve satıcılar var." diye konuştu.
Ekonomik krizden, ABD şirketlerine Türkiye'nin mahrem odaları teslim edilerek çıkılamayacağına dikkati çeken Kaya, toplumun tepkisinden dolayı sözleşmesi iptal edilen McKinsey şirketine bu iptalden kaynaklı ne kadar para ödendiğinin açıklanmasını istedi.Katar'ın Türkiye'ye uçak hediye etmesini de eleştiren Kaya, "Krizin olduğu ortamda uçan sarayla siz saltanat sürdüremezsiniz. Biran önce uçan sarayı iade edin. Çünkü 'Hediye alan emir de alır.' diyen sizsiniz." ifadesini kullandı. - "31 Mart bu ülkenin kurtuluş günü olacak""Eğer bugün Türkiye topraklarında bağımsızlık varsa, bayrağımız dalgalanıyorsa, ezanımız susmuyorsa, bunu başta Mustafa Kemal Atatürk'e, daha sonra İsmet İnönü'ye ve bu ülkeyi yöneten Bülent Ecevit'lere borçluyuz." diyen Yıldırım Kaya, şunları söyledi:"İsmet İnönü'nün Amerikan emperyalizmine karşı nasıl mücadele ettiğini Lozan çok açık bir şekilde yazar ve anlatır. Lozan'ı okursan, emperyalizme, ABD'ye karşı nasıl baş kaldırıldığını görürsün. Bugün ABD'ye kendini, şirketlerini, bakanlıkların denetlenmesini teslim eden bir anlayış bize, ABD konusunda ders vermeye yeltenmesin. 2002'de cezaevinden çıktıktan sonra Amerika'ya gidip, 10 gün eğitim alıp daha sonra bir parti kurduğunu ve daha sonra başbakanlık koltuğuna oturduğunu biz biliyoruz. Amerika'dan emir alanlar bize, Amerika karşıtı propaganda yapmaya kalkmasınlar."Kaya, bu durumun, eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan'ın da kemiklerini sızlattığını savundu.Hayat pahalılığı ve zamlara karşı halkın duyarlılığının arttığını belirten Kaya, "Yurttaşlarımıza çağrımız şudur, çareyi intiharda aramayın, gelin hep birlikte mücadele edelim. 31 Mart bu ülkenin kurtuluş günü olacaktır." dedi.

Yerel Seçimler Bağımsızlık Yerel Seçim Basın Mensupları Başbakanlık 

8 Ekim 2018 Pazartesi günü yayınlandı