CHP Binasında Başbakan Tayyip Erdoğan Afişi Krizi

Kocaeli'nin Kartepe İlçesinde bir kişi, sahibi olduğu Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilçe binasının çatısına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını astı. Dün gece afişi kilmiği belirsiz kişiler tarafından sökülmesi üzerine tekrar afiş bastıran şahıs bu kez binanın camlarına ve yine aynı çatı katına afişleri yapıştırdı.
Başbakan Cumhuriyet Atatürk Cumhuriyet Halk Partisi Ak Parti 


Kocaeli'nin Kartepe İlçesinde yaşayan Zafer Öztürk isimli şahıs sahibi olduğu D-100 Karayolu üzerinde bulunan binanın çatı katına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını astı. Ancak aynı binada Cumhuriyet Halk Partisi Kartepe İlçe başkanlığı da bulununca, partililer duruma itiraz etti. Bu durum üzerine partililerle Zafer Öztürk arasında zaman zaman sürtüşmeler yaşanırken, söz konusu afiş dün gece kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından söküldü.

Başbakan'ı çok sevdiğini belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını bu yüzden binaya astığını belirten eski CHP'li Zafer Öztürk duruma sinirlenerek, Atatürk fotoğrafı ile Başbakan'ın iki fotoğrafına daha binaya ve resmin söküldüğü yere astı. Fotoğrafları asarken Gazetecilere el sallayan Öztürk şöyle konuştu:

' Fotoğrafı çatıya Başbakanımızın icraatlerini beğendiğim için astım. Yaklaşık 15 gün oldu. Akşam da CHP'liler bana saldırarak resmi koparttılar. Benim resimleri yine astım. Çünkü bu adam Türkiye'nin Başbakan'ı. Ben gidipde ne Amerika'nın, ne Rusya'nın ne de başka birinin fotoğrafını astım. Bütün icraatlerini beğeniyorsam asarım. Bunda bir suç yok herhalde. Benim CHP'yle hiçbir sorunum yok, benim sorunum ilçe başkanı ile. Benim binamın kompozitlerini deldi ben de kendisini mahkemeye verdim, devam ediyor. Bana kiralarını veriyorlarmış, vermiyorlarmış benim için sıkıntı değil. Ben sadece Başbakan'ın icraatlerini beğeniyorum. Ben 2 yıl önce CHP'den istifa edip Ak Parti'ye geçtim. CHP'den istifamı da kabul etmiyorlar ' dedi.

Öte yandan CHP Kartepe İlçe teşkilatının konu ile ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.

17 Nisan 2013 Çarşamba günü yayınlandı