Cezaevinden kaçtı ama polisten kaçamadı

Hükümlünün emniyetten çıkartılması
Katil Zanlısı Tutuklu Sanık Ömür Boyu Hapis Açık Cezaevi Harekete Geç 

-Polis aracına bindirilip götürülmesi
--ARŞİV-
-Zanlının adli tıbba çıkartılması
-Foto

( ADANA ) ADANA

- Adana'da 2011 yılında kız meselesi yüzünden tartıştığı kişiyi kalbinden bıçak ve tornavida ile yaralayarak öldüren şahıs 15 yıl hapis cezası aldıktan sonra kaldığı açık cezaevinden kaçan şahıs, Adana polisi tarafından yakalandı. Edinilen bilgiye göre olay, Çukurova ilçesine bağlı Güzelyalı Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre, 10 Aralık 2011 günü kız yüzünden çıkan kavgada Mustafa Kemal Çullu hayatını kaybederken, kardeşi Emre Çullu ve 20 yaşındaki Vahit Kanmaz ise yaralandı. Olayla ilgili katil zanlısı olarak Ahmet Erden tutuklandı, 19 yaşındaki Sahil Erden, 20 yaşındaki Sadık Sayın ve 19 yaşındaki Erdoğan Can Çalışkan da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bir süre sonra cinayet ve yaralama olaylarına karıştıkları ileri sürülerek haklarında ömür boyu hapis cezası istenen biri, tutuklu 4 sanığın yargılanmasına başlandı. Mahkeme heyeti, 2013 yılında tutuklu sanık 24 yaşındaki Ahmet Erden'e 'cinayet' suçundan önce ömür boyu hapis cezası verdi, sonra da suçunu itiraf etmesinin yanı sıra haksız tahrik, pişmanlık ve iyi hal indiriminden yararlandırarak 15 yıl hapis cezasına çevirdi. Diğer 3 sanık da 5 ay ile 3.5 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı. Hükümlü Kahramanmaraş Cezaevine götürüldü. Burada bir süre kapalı cezaevinde yattıktan sonra da açık cezaevine çıktı. Hükümlü Erden, açık cezaevine çıkınca kaçtı. Erden, kaçınca 81 il emniyet müdürlüklerine haber verildi.
Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri hükümlünün Adana'da saklanabileceğini düşünerek harekete geçti. Polis, hükümlünün gidebileceği yerleri tek tek takibe aldı. Polis bu arada firari şahsın, Güzelyalı Mahallesinde Süleyman Demirel Bulvarında bir yere geldiğini tespit ederek hemen belirlenen adrese gidip beklemeye başladı.
Yaklaşık 3 saatlik bir beklemenin ardından hükümlü geldi. Polis Ahmet Erden'i yakaladı ancak şahıs Erden olduğunu inkar etti. Polis hükümlüyü üzerinde kimlik olmadığı için emniyet götürüp burada aldığı parmak izinde Erden olduğunu belirledi. Erden, emniyette yapılan işlemlerinin ardından önce adliyeye daha sonrada cezaevine götürüldü.
17 Mart 2018 Cumartesi günü yayınlandı