Cezaevi firarisini parmak izi ele verdi

Kurtuluş Çuhalı'nın emniyetten çıkartılması
Parmak İzi Akalan Firari Hükümlü Hapis Cezası Açık Cezaevi 

-Adliyeye götürülmesi

( ADANA - HD)- Adana'da 2006 yılında kendisini yüksek sesle güldüğü için uyaran 17 yaşındaki Erdal Yanku'yu öldürdüğü ileri sürülerek 25 yıl 3 ay hapis cezası aldıktan sonra cezaevinden firar adan hükümlü yakalandı- Hükümlü polisi görünce kaçtı yakalanınca kendisinin Kurtuluş Çuhalı olmadığını ileri sürdü ancak parmak izi firari hükümlüyü ele verdi ADANA

- Adana'da 2006 yılında kendisini yüksek sesle güldüğü için uyaran 17 yaşındaki Erdal Yanku'yu öldürdüğü ileri sürülerek 25 yıl 3 ay hapis cezası aldıktan sonra cezaevinden firar eden hükümlüyü parmak izi ele verdi. Edinilen bilgiye göre, olay Seyhan ilçesi, Sakarya Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, 3 Aralık 2006'da, Erdal Yanku (17) Adnan Menderes Bulvarı'nda arkadaşlarıyla birlikte eğlenirken yakınlarına Kurtuluş Çuhalı (35) ve arkadaşları da geldi. Kurtuluş Çuhalı ve arkadaşları "yüksek sesle gülünce" rahatsız olan Yanku "yüksek sesle gülmeyin" diyerek uyarıda bulundu. Bunun üzerine çıkan kavgada Çuhalı, Yanku'yu bıçakladı. Hastaneye kaldırılan Yanku hayatını kaybetti. Polis olaydan sonra Çuhalı'yı yakaladı. Çuhalı daha sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 5. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Çuhalı'ya 2007 yılında 15 yıl hapis cezası verildi.
Ancak Yanku'nun ailesi cezayı az bularak Yargıtay'a başvurdu. Yapılan başvuru üzerine Yargıtay Yanku'nun yaşının 18'den küçük olduğu için cezayı az bularak yeniden yargılanmasını istedi. Yerel mahkeme yapılan yeniden yargılamada Çuhalı'yı önce ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırdı. Cinayetin ölenin kışkırtması sonucu meydana gelmesi ve sanığın duruşmadaki iyi hali göz önünde bulundurularak Çuhalı'nın cezası 25 yıl 3 ay hapse indirildi. Çuhalı, Niğde Cezaevine gönderildi. Ancak Çuhalı cezasının 12 yılını yattığı için Niğde Açık Cezaevi bölümüne geçti. Çuhalı açık cezaevinden 18 Şubat günü de firar etti. Çuhalı'nın firar etmesi üzerine 81 ile firari hükümlünün yakalanması için bilgi verildi.
Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri Çuhalı'nın Adana'ya geleceğini tahmin ederek evinin bulunduğu Sakarya Mahallesi'nde pusu attı. Polis 18 Şubat'tan itibaren 24 saat evin etrafında çeşitli kılıklara girerek bekledi. 20 Şubat günü polis evin önünde beklerken Çuhalı eve geldi. Çuhalı bir süre sonra evden çıktı. Polis bunun üzerine Çuhalı'yı yakalamak istedi. Ancak Çuhalı kaçmaya başladı.
Polis kısa süren kovalama sonrası hükümlüyü yakaladı. Çuhalı'nın üzerinden kimlik çıkmadı. Polis hükümlüye cezaevi firarisi olduğunu "çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme suçundan" 25 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum edildiğini ve cezaevinden firar ettiğini söyledi.

Ancak Çuhalı o şahıs olmadığını polisin karıştırdığını ileri sürdü. Polis hükümlüyü emniyete götürerek parmak izini aldı. Yapılan incelemede yakalanan şahsın cezaevi firarisi Çuhalı olduğu belirlendi. Çuhalı işlemlerinin ardından önce adliyeye daha sonrada cezaevine götürüldü.
23 Şubat 2018 Cuma günü yayınlandı