Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum depreme ilişkin açıklamalarda bulundu

Bakanın açıklaması

(ELAZIĞ)- Elazığ'daki depremden etkilenen Diyarbakır’da 3 bina yıkıldı- Elzığ merkez ve Sivrice ilçemizde toplam 31 yıkık, 249 ağır hasarlı, 56 orta hasarlı ve 349 da az hasarlı bina tespit edildi- Acil yıkılması gerek 12 bina var-Malatya Pötürge ve Doğanyol ilçelerimizde toplamda 26 yıkık 29 metruh yapı mevcut 529 ağır hasarlı binamız var. Orta hasarlı 5, az hasarlı 139 az hasarlı binamız mevcut-Diyarbakır Termik ilçemizde 3 yıkık 8 ağır hasarlı 14 az hasarlı binamız var. ELAZIĞ
Deprem Bild Gesi Hasarlı Bina 


- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığı’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8’lik depremin hissedildiği Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde 3 binanın yıkıldığını söyledi.

Merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 6.8’lik deprem, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki birçok ilde hissedildi. Depremin en çok hissedildiği illerden biri olan Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde 3 binanın yıkıldığı kent genelinde ise 16 binada ise ağır hasar olduğu bildirildi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Sağlık Bakamı Fahrettin Koca, Elazığ Valiliği’nde 35 kişinin öldüğü bin 500’ü aşkın kişinin de yaralandığı deprem ile ilgili açıklamalarda bulundu. Burada konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde 3 binanın yıkıldığını kent genelinde ise 16 binanın ağır, 4 binanın orta ve 232 binanın ise az hasar gördüğünü açıkladı.

26 Ocak 2020 Pazar günü yayınlandı