Cevdet Yılmaz: Önemli olan samimiyet

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'la görüşen İmralı Heyeti'nden Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan basının karşısına çıkarak açıklamalarda bulundu.
Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz Yalçın Akdoğan İmralı Heyeti Sırrı Süreyya Önder 


Yeni bir sürece başlandığını söyleyen HDP'li vekiller takvim için, 'Bir an önce yapmak gibi ilkesel bir yaklaşımımız var. Muhtemelen çok seri bir görüşme trafiği başlayacak' dedi.

HDP'li vekillerin yaptığı açıklamaları değerlendiren Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz çözüm sürecinde önemli olan samimiyet dedi.

A Haber'e özel röportaj veren Cevdet Yılmaz 'Bunlar sevindirici açıklamalar. Çözüm süreci Türkiye'de hayati bir önem taşıyor. Türkiye'nin demokratikleşmesinde, refahının artmasında çok önemli bir süreç. Uzun yıllar çok ağır bedeller ödediğimiz sorunlar yaşadık. Bu sorunları aşıp topyekün ülke olarak daha iyi bir yere gelmemiz gerekiyor. Bunun yolu da çözüm sürecinden geçiyor. Biz yolun başından beri çözüm sürecinde çok kararlı olduk. Cesaretle bütün riskleri hesaba katarak bu işe kararlılıkla devam ettik. Çözüm sürecinde samimiyet çok önemli. Çözüm süreci devam ederken kamu düzeninin de korunması ve çözüm sürecinin ruhuna aykırı olan bütün eylemlerden bütün söylemlerden uzaklaşılması gerekiyor' şeklinde konuştu.

22 Aralık 2014 Pazartesi günü yayınlandı