Ceren Damar Şenel, ölümünün birinci yılında Çankaya Üniversitesi’nde gözyaşlarıyla anıldı

- Ceren Damar Şenel’in odasının önüne karanfil bırakılması
Anma Töreni Genç Arkadaşlar Çay Ocağı Araba Kullandı Öğrenciler 

-- Anne ve Babanın ağladığı anlar
-- Anne Feyzan Damar’ın, Ceren’in masasına dokunduğu anlar
-- Ar. Gör. Hilal Düzenli’nin konuşması
-- Çankaya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Mollamahmutoğlu’nun konuşması
-- Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Can Çoğun’un konuşması
-- Genel ve Detay Görüntüler
--Arşiv Görüntüler

( ANKARA )- Ceren Damar Şenel’in annesi, ‘Buralara senin ellerin değdi kuzum’ diyerek kızının eşyalarıyla avundu- Anne Feyzan Damar: "Annem, kuzum sen buralara mı dokundun, buralara ellerin değdi senin kuzum"- Ar. Gör. Hilal Düzenli: "Ceren yokken ben yolumu bulamıyorum"- Çankaya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Mollamahmutoğlu: "Beşeri adaletin verdiği ceza bizi bir nebze tatmin edecektir, asla tam değil. İlahi adaletinkini bekliyoruz" ANKARA

- Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel’in ölüm yıl dönümünde anma töreni gerçekleştirildi.
Törende anne Feyzan Damar, baba Mustafa Damar, eşi Levent Şenel ve sevenleri göz yaşlarına hakim olamadı. Tören sonrasında anne Feyzan Damar’ın, Ceren’in masasına karanfil bıraktığı anlarda hasretle eşyalarına dokunduğu dakikalar ise yürekleri dağladı. Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel, vefatının birinci yıl dönümünde Çankaya Üniversitesi Balgat Kampüsü’nde ailesi, arkadaşları ve sevenleri tarafından anıldı. Öğrencisi tarafından katledilen Şenel’in anma töreninde Ceren Damar Şenel’in çocukluğu, gençliği ve meslek hayatına dair video ve fotoğraf gösterimi yapıldı. Özgeçmişinin okunduğu törende konuşma yapan iş arkadaşı Araştırma Görevlisi Hilal Düzenli tüm salonu gözyaşlarına boğdu. Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Can Çoğun, Ceren Damar Şenel’in anısını her zaman yaşatacağının sözünü vererek, “Ceren’in acısı içimizde eksilmedi. Ceren ülkemizde değişik konuları başlattı. Bunlardan bir tanesi eğitim konusundaki doğruluk, dürüstlük ve meslek etiği bilinciydi. Hiç kimsenin acısı, acılı ailesi kadar olamaz. Üniversite olarak, Ceren’in gönlümüzdeki kıymeti hiç eksilmedi. Ülkemiz bu konuya duyarlılık gösterdi ve ülkemiz Ceren’i ‘Eğitim Şehidi’ olarak kabul etti. Bu böyle de devam edecek. Artık böyle şehitlerin olmasını da istemiyoruz. Ceren tek başına yeter. Ülkemizde menfur saldırılar olmasın, haksız yere insanlar ölmesin, eğitimcilere karşı saldırılar olmasın istiyoruz. Elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.
“Ceren yokken ben yolumu bulamıyorum” Çankaya Üniversitesi Araştırma Görevlisi Hilal Düzenli, yaptığı konuşmada sırasında Ceren Damar Şenel’le anılarını paylaştı. Odasında hala ‘Ceren’in odasındayım’ yazılı bir not olduğuna değinen Düzenli, “Bugün 1 yıl oldu. Ceren her sabah çayını alıp odama gelirdi. 1 yıldır Ceren’in gelmesini bekliyorum. Ceren’in bardakları hala çay ocağında duruyor. Otoparka girdiğimde her sabah onun arabasını arıyorum. Odamda hala ‘Ceren Damar’ın odasındayım’ diye bir not var. Çünkü onun odasına gittiğimde kapıma asıyordum. Bu eksikliğin tarifi anlatılabilir değil. Ceren o kadar akıllıydı ki; araba kullandığım sırada yolu kaçırınca ben onu arardım. Telefondan bana yolu tarif ederdi. Ceren yokken ben yolumu bulamıyorum. 1 Ocak 2019’da telefonla konuştuğumuzda ‘Doktora Yeterlilikle ilgili çok tedirginim’ demiştim. Bana, ‘Hilal, sen başarırsın. Merak etme’ dedi.
Ceren giderken de beni düşünüyormuş. Onu tanıdığım için çok mutluyum” ifadelerini kullandı. “İlahi adaleti bekliyoruz” Çankaya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Mollamahmutoğlu, beşeri adaletin kimseyi tatmin etmediğini söyleyerek ilahi adaleti beklediklerini söyledi.

Mollamahmutoğlu, “Hesabı sorulacak bunun. Tabii ki beşeri adaletin verdiği ceza bizi bir nebze tatmin edecektir, asla tam değil. İlahi adaletinkini bekliyoruz. Önce ailesi, ben, sizler, genç arkadaşları, gençlerimiz biz 1 yıldır neler yaşıyoruz bu fakültede. Nasıl bir travma içindeyiz. Acımız gerçekten büyük” ifadelerini kullandı. Ceren Damar Şenel’e ithafen öğrenciler tarafından yazılan notların okunduğu törenin ardından. Damar Şenel’in fakülte içindeki odasının önüne karanfiller bırakıldı. Anne Feyzan Damar’ın karanfil bıraktığı sırada, “Annem, kuzum sen buralara mı dokundun, buralara ellerin değdi senin kuzum” diyerek Ceren Damar Şenel’in masasına, kitaplarına, kalemlerine dokunduğu dakikalar duygusal anlara sahne oldu.
2 Ocak 2020 Perşembe günü yayınlandı