Ceplerde ve çantalarda saklı maskeler yüzlerle buluştu

Zabıta ekiplerinin esnaf denetimlerinden detaylar
Polis Jandarma Tarım Zabıta Polis Ekipleri 

-Zabıta ekipleri maske takmayan vatandaşları uyarı
-Maske takmayan berber uyarı
-Vatandaşlara maske verilmesi
-Maske takınca tanınmayacağını düşünen vatandaş
-Banka önü sosyal mesafe kuralı uygulama
-Vatandaşların cep ve çantalarından maske çıkarma detay

( ADANA )- Polis maskesi olmayan vatandaşlara maske dağıttı ADANA

- Adana il genelinde gerçekleşen maske sosyal mesafe denetimlerinde vatandaş ve esnaflar ceplerinde ve çantalarında tuttukları maskeleri yüzlerine taktı. Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü polis ekipleri, jandarma personeli, ilçe tarım müdürlüğü ve belediye zabıta ekipleri ilçe genelinde sokak sokak gezerek denetimler gerçekleşti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Türkiye geneli büyük bir denetim yapılacak uyarısının ardından Adana’nın Kozan ilçesinde de denetimler sabah erken saatlerde başladı.
Gün boyu sürecek olan denetimlerde ilçedeki açık alanlar, iş yerleri, esnaflar banka önleri olmak üzere maske takmayan ve sosyal mesafeye uymayan herkes uyarılarak, maskeleri takıldı. İlçe bir çok vatandaş denetimle birlikte çantaların da ve ceplerinde taşıdıkları maskeleri polis zabıta ekiplerini görünce çıkarıp takmak zorunda kaldı. Bazı vatandaşlar maskeyi takınca kendilerini kimsenin tanımayacağını iddia ederken bazı vatandaşlar sıcak olduğu için takmakta zorlandıklarını kaydetti.
Denetimlerde bir çok vatandaş denetim ekiplerini görünce ceplerinde ve çantalarındaki maskeleri takarken ekipler maskesi olmayan vatandaşlara maske verdi.
6 Ağustos 2020 Perşembe günü yayınlandı