Cemaat namazdayken çam ağaçlarını kestiler... O anlar kamerada

Çam ağaçlarının kesilişi güvenlik kamerası
Çam Ağacı Akalan Güvenlik Kamerası Zabıta Yok Artık 

-Cami tabelasından görüntüler
-Kesilen çam ağaçlarının yerlerinden detaylar
-Ruhi Cinak ile röportaj
-Ruhi Cinak'ın cami avlusundaki çiçeklerle ilgilenmesi

( SAKARYA -HD)- Cemaat namazdayken cami avlusundaki çam ağaçlarını kestiler- Çam ağaçlarının kesilerek camiden götürülüşü kameraya yansıdı- Serdivan Buhara Cami İlim ve Hizmet Derneği Başkanı Ruhi Cinak: “Bunu yapanlar insan olamaz” SAKARYA

- Sakarya’nın Serdivan ilçesinde bulunan Buhara Zaim Güllü Cami’nde cemaat akşam namazındayken , cami avlusundaki 31 adet çam ağacını 12 dakikada keserek kayıplara karışan 4 kişi bu kadarına da yok artık dedirtti. Yaşanan olay saniye saniye caminin güvenlik kamerasına yansıdı. Yaşanan olaya tepki gösteren Serdivan Buhara Cami İlim ve Hizmet Derneği Başkanı Ruhi Cinak, “Bunu yapanlar insan olamaz” dedi.
Olay, Cuma günü Serdivan ilçesi İstiklal Mahallesi’nde bulunan Buhara Zaim Güllü Cami’nde akşam namazı vaktinde yaşandı. Edinilen bilgilere göre, cemaat namazdayken cami avlusuna kimliği henüz belirlenemeyen 4 kişi geldi. En alt kısmı Kur’an Kursu olarak tasarlanan bin 900 kişilik Buhara Zaim Güllü Camii avlusuna gelen 4 kişi, Serdivan Buhara Cami İlim ve Hizmet Derneği tarafından 4 buçuk sene önce ekilen 31 adet çam ağacını 12 dakika da kesti. Cemaatin camide olmasını fırsat bilen kişiler kısa sürede baltalarla kestikleri ağaçları da alarak kayıplara karıştı. Yaşanan olay sonrası çam ağaçlarının yerinde olmadığını fark eden cami cemaati durum karşısında neye uğradıklarını şaşırdı. “Cemaat namazdayken cami avlusundaki çam ağaçlarını kestiler” 4 buçuk yıl önce ektikleri çam ağaçlarının yerinde olmadığını fark eden vatandaşlar durumu anlayabilmek için caminin çevresinde bulunan güvenlik kameralarını inceledi. Güvenlik kameraları kayıtlarında cemaat akşam namazındayken, cami avlusuna 4 kişinin geldiği görüldü.
Daha sonra bu 4 kişiden 2’sinin ellerindeki baltalar yardımıyla çam ağaçlarını kestiği, 1 kişinin taşıdığı ve diğer 1 kişinin de kamyonete yükledikleri incelenen kamera kayıtlarına yansıdı. Yaşadıkları olayın üzüntüsüyle polis ve zabıtaya başvuran vatandaşlar, ağaçları keserek ortadan kaybolan 4 kişinin biran önce yakalanarak, cezalandırılmasını istediler. “Çam ağaçlarının yerinde olmadığını gördük” Cemaat akşam namazındayken 31 adet çam ağacını 12 dakikada 4 kişinin keserek kayıplara karıştığını belirten Serdivan Buhara Camii İlim ve Hizmet Derneği Başkanı Ruhi Cinak, “Serdivan Buhara Camii İlim ve Hizmet Derneği olarak caminin kuruluşundan bitimine kadar bahçeleri biz onardık, bu hale getirdik. Olay akşam namazı saatinde cemaat camideyken gerçekleşiyor. Sabah geldiğimizde çam ağaçlarının yerinde olmadığını gördük ve kamera kayıtlarına bakabilmek için kameracıyı çağırdık. Kamera kayıtlarını inceledik ve 12 dakikada 31 adet çam ağacını kesmişler. 4 kişi gözüküyor kamerada bu 4 kişi ağaçları kestikten sonra alıp gitmiş” dedi.
“Diğer ağaçların da kesilmesinden endişe ediyoruz” 4 buçuk yıl önce ektikleri çam ağaçlarının kesilmesinin ardından cami avlusunda bulunan diğer ağaçların da kesilmesinden endişe ettiklerini söyleyen Cinak, “4 buçuk yıl önce ekmiştik çam ağaçlarını, şimdi bu diğerlerinin de kesilmesinden endişe ediyoruz. Biz yaşanan durum karşısında şaşırdık çünkü Allah’ın evinin bahçesine biz bu kadar hizmet ettik, güzelleştirdik ancak böyle görünce biz çok üzüldük” diye konuştu.
“Bunu yapanlar insan olamaz” Yaşanan olay sonrasında emniyet ve zabıta ekiplerine haber verdiklerini ifade eden Ruhi Cinak, “Emniyete haber verdik bu olayı yapanların bir an önce yakalanarak cezalandırılmasını istiyoruz. Emniyet başvurduk, Serdivan Zabıta Müdürlüğü’ne başvurduk, zabıtalarda gelerek fotoğraflar çekti ve rapor tuttular. Kamera kayıtlarından izlediğimiz kadarıyla tam namaz saatinde 4 kişi geliyor ve bunlardan 2’si kesiyor, 1’i taşıyor, diğer 1 kişi de ağaçları araca yüklüyor. Bunu yapanlar insan olamaz, bunu yapanlar ha insan öldürmüş ha ağaç kesmiş. Bunu normal bir insan yapamaz. Cami cemaatimiz de yaşanan durum karşısında şaşırarak tepki gösterdi. Üzgünüz ve öfkeliyiz. Tekrar dikeceğiz kesilen ağaçları. Biz onları küçük ektik 4 buçuk yılda büyüdüler, sürekli ben onları suluyordum” şeklinde konuştu.

Yok Artık Hakkında
Birbirinden şaşırtıcı konuları, bilimsel teorileri, gizemli sırları, gözümüzün önünde olan ama göremediğimiz detayları, tarihin bilinmeyen yüzünü ve daha birçok gerçeği keşfetmeye hazırlanın. Size sürekli bir şaşırtma efekti verdirecek, Dilara Sayan’ın muhteşem sunumuyla ekrana kilitleneceğiniz “Yok Artık” tazelenmiş ve dinamik içeriğiyle yakında Beyaz TV’de…...
devamı
15 Temmuz 2018 Pazar günü yayınlandı