Cansuyu Derneği Sierra Leone'de 20 su kuyusu açtı - FREETOWN

- Su kuyularının açılması - Yerli halkın su kuyularının önünde dua etmesi - Yerli halkın sevgi gösterisi - Cansuyu Derneği İzmir Temsilcisi Ahmet Yorulmaz'ın konuşması - Dernek, ülkenin içme suyu sıkıntısı yaşanan kırsal bölgelerinde 20 su kuyusu açtı ve yoksul ailelere gelir elde etmeleri için bin 200 canlı hayvan dağıttıFREETOWN (AA) - Cansuyu Derneği, Afrika ülkesi Sierra Leone'nin kırsal bölgelerinde 20 su kuyusu açtı.Türkiye'den yardımseverlerin katkısıyla açılan su kuyuları ile içme suyuna kavuşan yöre halkı Türkiye'ye sevgi gösterisinde bulundu.Derneğin İzmir Temsilcisi Ahmet Yorulmaz, Afrika kıtasındaki 17 ülkede içme suyu sıkıntısının giderilmesi için 2 bin su kuyusu açtıklarını söyledi.

Afrika'da yaşayanların su ihtiyacını yağmur sularını göletlerde biriktirerek gidermeye çalıştığına işaret eden Yorulmaz, "Bazıları ise çatılardan akan yağmur suyunu kazdıkları kuyuya doldurup, kullanıyorlar." dedi.
Kıta genelinde her yıl 3 milyon kişinin sudan bulaşan hastalıklardan dolayı hayatını kaybettiğine işaret eden Yorulmaz, "Amacımız hem buradaki insanların susuzluğunu gidermek hem de bulaşan hastalıkların önüne geçmektir. Afrika'da kesinlikle su var. Sadece buradaki kardeşlerimizin maddi imkanları ve teknolojileri olmadığı için suya ulaşamıyorlar. Ayrıca yoksul ailelere gelir elde etmeleri için bin 200 canlı hayvan dağıttık." diye konuştu.
Müslümanların bir binanın tuğlaları gibi olduklarını belirten Yorulmaz, 3Bu bağı kurmak için Türkiye'deki kardeşlerimiz zekat ve sadakalarını mutlaka buraya göndermeleri gerekiyor." sözlerine yer verdi.
Hastalık Teknoloji İçme Suyu Kuyular Yağmur Suyu 

2 Mart 2018 Cuma günü yayınlandı