Can Dündar terör soruşturmasından adliyede

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet Gazetesi Genel yayın yönetmeni Can Dündar, Ocak 2014 tarihinde durdurulan MİT TIR'larına ilişkin görüntülerin Cumhuriyet Gazetesinde yayınlanmasına ilişkin “casusluk, darbeye teşebbüs ve terör örgütüne üye olmak” suçlarından hakkında soruşturma başlatılmıştı.
Can Dündar İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Cumhuriyet Gazetesi 


Dündar ile birlikte Cumhuriyet Gazetesi Ankara Büro temsilcisi Erdem Gül dün ifadeleri alınmak üzere adliyeye çağrıldı. Can Dündar ve Erdem Gül, bugün ifade vermek üzere Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili İrfan Fidan'ın yürüttüğü soruşturmada ifadelerine başvurulacak Dündar ve Gül'e, CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Barış Yarkadaş, Mahmut Tanal, Enis Berberoğlu ile aralarında Hasan Cemal'in de bulunduğu çok sayıda gazeteci destek verdi.
Can Dündar Hakkında
Can Dündar (d. 16 Haziran 1961, Ankara) araştırmacı, gazeteci ve belgesel yapımcısı. Lise öğrenimini Ankara Atatürk Lisesi'nde gerçekleştirdi. 1982 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu'ndan mezun oldu. 1979'dan itibaren sırasıyla Yankı, Hürriyet, Nokta, Haftaya Bakış, Söz ve Tempo'da çalıştı. 1986'da İngiltere'de London School of Journalism'i bitirdi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bili...
devamı
26 Kasım 2015 Perşembe günü yayınlandı