Çalmadık kapı bırakmadılar 'Hızır' gibi imdada yetiştiler - DİYARBAKIR

Çalmadık kapı bırakmadılar "Hızır" gibi imdada yetiştiler - DİYARBAKIR - Çalmadık kapı bırakmadılar "Hızır" gibi imdada yetiştiler - Yardım yapılan ailelerin evlerinden detay - Yapılan yardımlardan detaylar - İnşaat malzemesi yardımı yapılan Hacı Açıkgöz'ün açıklamarı - Hızır ekibi koordinatörü Emrah Deniz'in açıklamaları - Kayapınar Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Çelik'in açıklamalarıÇalmadık kapı bırakmadılar "Hızır" gibi imdada yetiştiler - Diyarbakır 'da görevlendirme yapılan merkez Kayapınar Belediyesince hayata geçirilen "Kayapınar Hızır Projesi" kapsamında kurulan ekip, 8 ayda 69 bin 278 haneyi ziyaret ederek, ihtiyaç sahibi 18 bin 237 haneye yardım ulaştırdı - Kayapınar Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Çelik: - "Vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Vatandaşın ayağına giderek, devlet millet bütünleşmesini sağlamak istiyoruz"DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır 'da, İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan merkez Kayapınar Belediyesince hayata geçirilen "Kayapınar Hızır Projesi" kapsamında kurulan ekip tarafından 8 ayda 69 bin 278 hane ziyaret edilerek, ihtiyaç sahibi 18 bin 237 haneye yardım ulaştırıldı.Kayapınar Belediyesi Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Ozan Balcı'nın öncülüğünde, "Kayapınar'da çalınmayacak kapı, gidilmeyecek ev kalmayacak" sloganıyla başlatılan "Kayapınar Hızır Projesi" ile binlerce vatandaşa ulaşıldı.Ekiplerin, kapı kapı dolaşıp ihtiyaç sahibi aileleri yerinde tespit etmesinin ardından aktarılan talepler, Balcı başkanlığında toplanan komisyonda değerlendiriliyor.Balcı’nın talimatıyla Kayapınar Hızır ekibinin tespit ettiği ailelere talepleri doğrultusunda gerekli yardımlar ulaştırılıyor.Bu kapsamda 8 ayda 69 bin 278 haneyi ziyaret eden ekipler, ihtiyaç sahibi 18 bin 237 haneye yardım götürdü. - "Vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçlarını karşılıyoruz"Kayapınar Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında ekiplerin ilçedeki haneleri ziyaret ettiğini söyledi.

Yapılan ziyaretlerde devlet büyüklerinin selamlarının da vatandaşa iletildiğine işaret eden Çelik, "Vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Vatandaşın ayağına giderek, devlet millet bütünleşmesini sağlamak istiyoruz. Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Kaymakamımızın selamlarını götürdük vatandaşlarımıza. Bunun yanında kendilerinin bir ihtiyaçları olup olmadığını, kamu hizmetlerinden memnuniyetlerini sorduk." dedi.
Vatandaşın talep ve şikayetlerini aynı gün içerisinde ilgili birimlere ilettiklerini dile getiren Çelik, verilen talimat üzerine sorunların bir haftada çözümünü sağladıklarını belirtti.
"Çocuksa oyuncağına kadar, hastaysa hasta bezine kadar alıyoruz. Projemizin temel gayesi, sevgiyi, muhabbeti, hürmeti paylaşmaktır. Bunun yanında amacımız ümmet bilincini yayarak, beraber olmak, bir olmak ve hizmet etmektir." diyen Çelik, projelerinin temelinde samimiyet olduğunu aktardı.Çelik, "Vatandaşlarımız son 20 yıldır belediyeden böyle bir hizmet görmediklerini söyledi.

'30 yıldır Diyarbakır ’da yaşıyorum ama devlet adına beni ziyaret eden olmadı.' diyenler var. Vatandaş diyor ki 'Bana değer veriliyor, kapıma kadar geliniyor, hal hatırım soruluyor.' Bütün vatandaşlarımız memnun oldu. Geri dönüşlerin tamamı olumlu yönde. Bu anlamda çok mutlu oluyoruz." şeklinde konuştu.
Hızır ekibi koordinatörü Emrah Deniz, ekip olarak kapı dolaşıp ihtiyaç sahiplerini tespit edip, gerekli yardımları yaptıklarını bildirdi.Deniz, ekip olarak ziyaretlerini sürdüreceklerini, ihtiyaçları tespit ederek, gereken yardımları ulaştırmaya devam edeceklerini belirtti.
- Ev yapmak isteyen vatandaşa çimento ve demir yardımıHızır ekibi tarafından ilçeye bağlı Kaldırım Mahallesi'nde gerçekleştirilen ziyarette üç ailenin ihtiyaçları tespit edildi.Maddi durumları iyi olmayan iki aile ev yapmak istediklerini, bir aile de çamaşır makinesine ihtiyacı olduğunu bildirdi. Harekete geçen ekipler ev yapmak isteyen aileye 400 torba çimento ve 8 ton demir yardımı yaparken, talep eden aileye de çamaşır makinesi hediye edildi.İnşaat malzemesi yardımı yapılan Hacı Açıkgöz, belediyenin desteğiyle kendilerine ev yapacaklarını aktardı."Yetkililer gelip, evimizi gördü. Allah razı olsun demir, çimento yardımında bulundular. Ellerinden gelen yardımı yaptılar." ifadelerini kullanan Açıkgöz, bu hizmette emeği geçen herkese teşekkür etti.
Samimiyet Muhabbet Muhabir Çamaşır Makinesi Koordinat 

20 Temmuz 2018 Cuma günü yayınlandı