Büyükelçiler tenis kortunda Avrupa Günü için ter döktü

Müsabakalardan görüntü
Dera İletişim Uluslararası Tenis Turnuvası 

-Faruk Kaymakcı'nın konuşması
-Röportajlar

( ANKARA ) ANKARA

- 9 Mayıs Avrupa Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen tenis turnuvasında Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı ile beraber Büyükelçiler raket salladı. Avrupa Birliği İletişim Stratejisi (ABİS) kapsamında, Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen “Avrupa Günü Tenis Turnuvası”, Ankara Tenis Kulübü (ATK), Türkiye Tenis Federasyonu (TTF), Türkiye Ulusal Ajansı ve Türkiye AB Delegasyonu işbirliğiyle, gerçekleştirildi.
Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne resmen aday olduktan sonra 9 Mayıs Avrupa Günü’nün ülkemizde de kutlandığını söyleyerek, “Biz Avrupa ailesinin bir parçası olarak, Avrupa Günü’nün ülkemizde en iyi şekilde kutlanmasını istedik. 9 Mayıs Avrupa Gününü bu defa sporla, tenisle birleştirdik. Bugün sporun birleştiriciliğini, hoşgörü kültürünü geliştirmesini burada gün boyu yaşadık. Avrupa Günü’müz kutlu olsun” diye konuştu.
Paralimpik tenisçiler de bugüne dair duygu ve düşüncelerini dile getirdiler. Turnuva sonunda kazananlara kupaları, TTF Başkanı Cengiz Durmuş, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı ve AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Gabriel Munuera Vinals tarafından takdim edildi ve pasta kesildi. Ankara Tenis Kulübü kortlarında düzenlenen turnuvaya, Dışişleri Bakanlığı, AB Başkanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı, AB Türkiye Delegasyonu, Ankara’da bulunan Büyükelçilikler, uluslararası kuruluşların temsilcileri ile paralimpik tenisçiler katıldı.

4 Mayıs 2019 Cumartesi günü yayınlandı