Büyük Zafer'in 96. yılı kutlanıyor - UŞAK

- Bayrak töreni - Tören alanı - Çelenk sunumu - Uşak İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Hikmet Us - Uşak Uşak 'ta 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda yapılan tören, Vali Salim Demir ile Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başladı.
Vali Demir'in makamında tebrikleri kabulünün ardından kent meydanında düzenlenen kutlama programında saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.Vali Demir ve Belediye Başkanı Cahan'ın vatandaşların bayramının kutlamasından sonra şiirler okundu. Uşak İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Hikmet Us, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kazanılan zaferin Türk ordusunun üstün muharebe özelliğini gösterdiğini belirterek, "30 Ağustos'ta düşman orduları büyük bir yenilgiye uğratılmış ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri atılmıştır. Milletimizin kaderini belirleyen bu zafer tarihte bir dönüm noktasıdır." dedi.
Halk oyunları gösterisinden sonra tören sona erdi.Törene, AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Cumhuriyet Başsavcısı Bünyami Korkmaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yalçın Baysal, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı.
-
Saygı Duruşu Kader 

30 Ağustos 2018 Perşembe günü yayınlandı