Büyük Zafer'in 96. yıl dönümü kutlanıyor - HATAY

- 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları - Hatay Valisi Erdal Ata'nın konuşması - Geçit töreniHATAY (AA) - Hatay 'ın İskenderun, Dörtyol, Kırıkhan ve Hassa ilçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.İskenderun ilçesinde, Atatürk Anıt Alanı'nda düzenlenen tören, çelenk sunulmasıyla başladı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden kutlamalar, daha sonra kaymakamlık makamında tebriklerin kabulüyle sürdü.Atatürk Bulvarı'nda devam eden programda, öğrenciler şiir okudu, halk oyunları oynandı ve askeri geçit töreni yapıldı.Programda yamaç paraşütçülerince Türk bayrağıyla iniş gösterileri gerçekleştirildi.
- DörtyolDörtyol ilçesinde İnönü Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.Öğrencilerin şiirler okumasının ardından, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Jandarma Teğmen Yunus Kıramanlıoğlu, 30 Ağustos zaferinde yazılan destanın gelişim süreciyle ilgili bilgiler verdi.Tören Kaymakamlık makamında Erzin Kaymakamı Dörtyol Kaymakam Vekili Ahmet Demirci'nin tebrikleri kabulüyle sona erdi. - KırıkhanKırıkhan ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle sürdü.Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı ve şiirler okundu.Tören son olarak bayrak ve askeri geçidin ardından son buldu. - HassaHassa ilçesindeyse kutlamalar, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı.
Tören, Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Selami Cengiz'in günün anlam ve önemini belirten konuşması ve öğrencilerin şiirleriyle devam etti.Liselere Geçiş Sınavı'nda ilçe genelinde dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Saygı Duruşu Kaymakamlık Öğrenciler Halk Oyunları Paraşütçü 

30 Ağustos 2018 Perşembe günü yayınlandı