Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz - BURSA/BİLECİK

- Heykel Meydanındaki törenden görüntüler - Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş anıta çelenk bırakması - Öğrencilerin Atatürk'ün sevdiği eserleri seslendirmesinden detay görüntü - Protokolün çelenk sunumu - Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı - Lise öğrencilerinden gösterilerBüyük Önder Atatürk'ü anıyoruz - Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 80. yılında Bursa , Balıkesir, Çanakkale, Eskişehir, Yalova, Kütahya ve Bilecik'te tören düzenlendiBURSA (AA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 80. yılı dolayısıyla Bursa , Balıkesir, Çanakkale, Eskişehir, Yalova ve Bilecik'te tören düzenlendi.
Bursa 'da Atatürk Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törende, Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş anıta çelenk bıraktı.Saat 09.05'i gösterdiğinde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve Türk bayrağı göndere çekilip, yarıya indirildi.Törene, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, bazı milletvekilleri ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde devam eden törende, Bursa Atatürk Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Ümmüham Sağlam, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.Ardından Bursa Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri, "Umut Işığım" adlı söz korosuyla sahne alırken, Zeki Müren Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi öğrencileri de Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirdi. - BilecikBilecik'te Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende de Vali Tahir Büyükakın, Belediye Başkanı Nihat Can ile siyasi parti ve sivil toplum örgütleri tarafından anıta çelenk sunuldu.Saat 09.05'te saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde devam eden törende, Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan "Selanik'ten Cumhuriyete" oratoryosu sahnelendi.Törene, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Bulut, Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Ceylan, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

General Saygı Duruşu Siyasi Parti Sivil Toplum Öğrenciler 

10 Kasım 2018 Cumartesi günü yayınlandı