Bursa'daki toprak kayması - Vali Küçük - BURSA

- Bursa 'daki toprak kayması - Bursa Valisi İzzettin Küçük ve Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin bölgeyi gezmesi - Vali İzzettin Küçük'ün konuşması - Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin konuması Bursa 'daki toprak kayması - Vali Küçük: - "Raporlar yeni elime ulaştı. Buradaki kayma, akma riski yüksek boyuttadır. Onun için geri dönüşe müsaade etmeyeceğiz" - "Tebligata rağmen çıkmayanlar var. Onların şiddetle çıkmasını tavsiye ediyorum. Tehdidin boyutundan dolayı gerekirse polis marifetiyle çıkaracağız. Vatandaşlarımızın bir kısmı belki algılayamamış olabilir ama bize ulaşan raporlar bu tehlikenin ciddi olduğu yönünde" - "Benim görüşüm, bu bölgenin kentsel dönüşüm kapsamına alınmasıdır. Çok yamaç olan bölgelerde konuyu kökünden çözmemiz lazım" - Yıldırım Belediye Başkanı Edebali: - "Jeofizik raporumuzun verilerine göre burada bir tehlike söz konusu. Zeminde akmalar meydana gelebilir"BURSA (AA) - Bursa Valisi İzzettin Küçük, Yıldırım ilçesindeki toprak kaymasına ilişkin, "Raporlar yeni elime ulaştı. Buradaki kayma, akma riski yüksek boyuttadır. Onun için geri dönüşe müsaade etmeyeceğiz." dedi.
Vali Küçük, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ile Mollaarap Mahallesi'nde toprak kayması meydana gelen bölgede incelemelerde bulundu.İncelemenin ardından gazetecilerde açıklama yapan Küçük, mahallenin son bir haftadır gözlem altında tutulduğunu anımsattı.Küçük, bölgedeki toprak hareketlenmesinin duyumunu daha önceden aldıklarını hatırlatarak, "Derhal harekete geçtik. Geçen cumadan beri tahliye çalışması başlattık. Tehdit ve tehlike altında olan 82 eve tebligatlar yapıldı ve boşaltıldı." diye konuştu.
- "Tehdit ve tehlike devam ediyor"Bu tedbirlerin alınması gerektiğini vurgulayan Küçük, şunları kaydetti:"Malın telafisi vardır, canın telafisi yoktur. Tahliye ettiğimiz insanların kimisi misafirhanelere kimisi otellere yerleştirildi. Fakat bu bir çözüm değildir. Çünkü buraya dönülmesine müsaade etmeyeceğiz. Tehdit ve tehlike devam ediyor. Jeofizik araştırmalar yapıldı. Bu saate kadar bekleme nedenim de budur. Raporlar yeni elime ulaştı. Buradaki kayma, akma riski yüksek boyuttadır. Onun için geri dönüşe müsaade etmeyeceğiz. Tebligata rağmen çıkmayanlar var. Onların şiddetle çıkmasını tavsiye ediyorum. Tehdidin boyutundan dolayı gerekirse polis marifetiyle çıkaracağız. Vatandaşlarımızın bir kısmı belki algılayamamış olabilir ama bize ulaşan raporlar bu tehlikenin ciddi olduğu yönünde." - "Kanaatim bölgenin kentsel dönüşüme tabi tutulmasıdır"Vali Küçük, evlerinden tahliye edilen vatandaşlara bin lira kira yardımı yapılacağını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:"Şu ana kadar herhangi bir yaralımız yok. Bu bizim tesellimizdir. Burası eski bir mahalle, yamaçta bulunuyor. Bugün olmazsa yarın olacak belli bu. Heyelan Bursa 'da bazı yerlerde oluyor. Bölgede akmaya karşı çalışmalar hemen yapılacaktır. Benim kanaatim bu bölgenin kentsel dönüşüme tabi tutulmasıdır. Sadece bu tehlike altındaki 82 evden bahsetmiyorum. 1 - 2 sene sonra bu yamaçlarda başka gelişme olabilir. Tehlikeli, yamaçta her an akma olabilir. Benim görüşüm, bu bölgenin kentsel dönüşüm kapsamına alınmasıdır. Çok yamaç olan bölgelerde konuyu kökünden çözmemiz lazım." - "Jeofizik raporumuzun verilerine göre burada bir tehlike söz konusu"Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de belediye olarak bir haftadan beri bölgede çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Toprak kaymasının yaşandığı alanlarda sismik cihazlarla 35 metre derinliğe inerek jeofizik çalışması gerçekleştirdiklerini anlatan Edebali, "Jeofizik raporumuzu tamamladık. Jeoteknik rapor ise 50 - 60 metre derinlere sondaj yapılarak ortaya çıkacak. Jeofizik raporumuzun verilerine göre burada bir tehlike söz konusu. Zeminde akmalar meydana gelebilir. Onun için diğer taraftan jeoteknik raporumuzun çalışmalarına devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.Edebali, can kaybının yaşanmaması için tedbir almaya devam edeceklerini vurgulayarak, "Öncelikle 82 evin tahliye edilmesi elzem. Eğer tahliye edilmesi gereken başka evler varsa onlara da tebligat yapacağız. Vatandaşlarımızın evlerine girip çıkmaması için tedbirimizi alacağız. Hatta sokaklara araçların dahi girip çıkmaması için tedbir alacağız. Çünkü risk devam ediyor." diye konuştu.

Ali İl Polis Elzem Harekete Geç Toprak Kayması 

Ali İl Hakkında
Ali İl 18 Mayıs 1982 İstanbul doğumlu eğitimini İ.Ü. Konservatuar Tiyatro’sunda tamamlayan oyuncu kendini oyunculukta geliştirerek kariyerinde iyi bir dereceye ulaştı....
devamı
31 Ocak 2018 Çarşamba günü yayınlandı