İstanbul İl Sağlık Müdürü Memişoğlu’ndan koronavirüs açıklaması

-Kongre detay
Sosyal Medya Sağlık Çalışanı Bakanlık Sağlık Çalışanları Sağlıkçı 

--İl Sağlık Müdürü açıklama
--Detaylar

( ANTALYA )- Prof. Dr. Kemal Memişoğlu:- İstanbul'da sanki bir panik havası oluşturmaya çalışanlar var, itibar etmeyin"- Böyle bir salgın havası oluşturarak veya 'hastane kapatıldı' diyerek bir fayda sağlamıyorlar."- “ Sağlık Bakanlığımız gerekli bilgilendirmeyi yapıyor. Bu konuda resmi kurumlara güvenilmesini ve açıklamalarının takip edilmesini tavsiye ediyorum”- “ Şu anda bakanlığımız açıklıyor, her türlü önlemi alıyoruz” ANTALYA

- Antalya’da düzenlenen kongreye katılan İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya hızlıca yayılan ölümcül salgın koronavirüs (kovid-19) hakkında açıklamalarda bulundu. Memişoğlu, “İstanbul'da sanki bir panik havası oluşturmaya çalışan, maalesef sosyal medyada yalan yanlış bilgiler ileten arkadaşların, daha duyarlı davranmasını özellikle istirham ediyorum. Çünkü böyle bir salgın havası oluşturarak veya 'hastane kapatıldı' diyerek bir fayda sağlamıyorlar. İnsanlarda korkunçmuş gibi algı oluşturuyorlar. Şuanda bakanlığımız açıklıyor, her türlü önlemi alıyoruz.” dedi.
Türkiye’de ilk kez düzenlenen, “Sağlık Çalışanları Kongresi (SAÇAK)" Antalya’nın Kemer ilçesi Beldibi Mahallesi’nde bulunan bir otelde düzenlendi.
Sağlık çalışanlarının sorunlarının ele alındığı kongre, görüş ve önerilerle hazırlandı. Yaklaşık 500 sağlık çalışanının katıldığı kongreye, Cumhurbaşkanlığı Gıda ve Sosyal Politikaları üyeleri Dr. Gülşen Öztürk, Dr. Zülifye Füsun Kümet, TBMM Sağlık, Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyon Başkanı ve Ak Parti Ordu Milletvekili Şener Yediyıldız, Sağlık Bakanlığı son müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Medipol Üniversitesi Rektör Prof. Sabahattin Aydın, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, SağlıkSen Başkanı Semih Durmuş ve sağlık personelleri katıldı.
Kongre, 8 Mart’ta sona erecek. Kongre hakkında bilgilendirmelerde bulunan İstanbul İl Sağlık Müdürü ve SAÇAK Onursal Başkanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, sağlık çalışanlarının sorunlarının ilk kez bilimsel bir ortamda tartışıldığı bir kongre olduğunu söyledi.

Organizasyonun başarılı olduğunu kaydeden Memişoğlu, “Türkiye'de sağlıkla ilgili dünya çapında hizmet sunan çalışanların kendi dertlerini anlatacağı, daha iyi olması için neler yapılacağı konusundaki bir ortam. Bizde burada olmaktan çok mutluyuz. Bizler, sağlık ihtiyacı olanlar ve sağlığını kaybetmeyenlerin hayatlarındaki, onların devamlılığını sağlayan insanlarız. Kendimizi esasında insanlığa adadık. Sağlıkçılara herkesin sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.
"Resmi açıklamaları takip edin" Memişoğlu, sağlıkçıların 14 Mart Tıp Bayramını kutlayarak, görevi başında şehit olan sağlıkçılara ise rahmet diledi. 12 Aralık tarihinde Vuhan’da ortaya çıkan ve kısa süre içerisinde tüm Çin’i saran koronavirüs hakkında açıklamalarda bulunan Memişoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Sağlık Bakanlığımız gerekli bilgilendirmeyi yapıyor. Bu konuda resmi kurumlara güvenilmesini ve açıklamalarının takip edilmesini tavsiye ediyorum. İstanbul'da sanki bir panik havası oluşturmaya çalışan maalesef sosyal medyada yalan yanlış bilgiler ileten arkadaşların, daha duyarlı davranmasını özellikle istirham ediyorum. Çünkü böyle bir salgın havası oluşturarak veya 'hastane kapatıldı' diyerek bir fayda sağlamıyorlar. İnsanlarda korkunçmuş gibi algı oluşturuyorlar. Şuanda bakanlığımız açıklıyor, her türlü önlemi alıyoruz. Şuana kadar da bakanlık açıklamalarına da dikkat etmelerini istiyorum. Hijyen önemli. Ellerimizi yıkamamız, öksürürken ağzımızdaki küçük damlacıkları korumaya almamız gerekiyor. Ellerimizi dezenfekte etmemiz lazım. Bir kolanya bile, el sıkıştıktan sonra elimize kolanya sürmemiz bu salgını rahatlıkla engelleyebilir. Sadece koranavirüs için değil, siz eğer temiz olursanız, iyi beslenirseniz zaten hastalanma şansınız yok.” (HFV-
6 Mart 2020 Cuma günü yayınlandı