Burdurlu esnaf dolara tepkisini taksit sayısını artırarak ortaya koydu

Burdur 'dan görüntü
Alım Gücü Sayılar Kredi Kartı Beyaz Eşya Yükselen 

-Beyaz Eşya satıcısı Hüsnü Gümüşay’ ın “Dövize İnat “ yazısını yazıp dükkanına asması
-Hüsnü Gümüşay’ ın röportajı
-Tüketiciler Derneği Başkanı Kemal Arslan’ ın esnafına destek açıklamaları
-Esnaf Hüseyin Yalçın ile röportaj

( BURDUR -ÖZEL)- Bazı esnaflar taksit sayısını iki katına çıkartıp " dövize inat" pankartı astı BURDUR

- Doların yükselmesine tepki gösteren Burdurlu esnaf, vatandaşların alım gücünü rahatlatmak için taksit sayılarını artırdı. Dolara endeksli hiçbir satış yapmadıklarını ifade eden Burdurlu esnaflar taksitli satışlarına devam ettiği gibi vatandaşın alım gücünü rahatlatmak için yükselen dolara tepki olarak taksit satışlarını 12 ile 24 aya kadar yükseltti. Doların ani yükselişine inat vatandaşın alım gücünü kolaylaştırmak amacında olduklarını açıklayan esnaf Hüsnü Gümüşay “ 9 ay taksitle verdiğimiz cep telefonlarını 12 aya kadar veriyoruz, beyaz eşyalarda da 12 ay sattığımız ürünleri 24 aya kadar veriyoruz. Bütün ürünlerde vadeleri uzattık" dedi.
Hüsnü Gümüşay “Dövize İnat “ yazılı pankartı işyerini asarak kampanyaya destek verdi. Beyaz eşya satıcısı Ahmet Yalçın' da daha önce 6 ay olan taksitleri 8-10 aya kadar yükselttiklerini söyledi.

Halı satıcısı Fevzi Yalçın ise “ Dolar kaç olursa olsun umurumuzda değil' diyerek taksit sürelerini uzattıklarını söyledi.

Vatandaşın ihtiyacı olan ürünleri alabilmesi için 15 aya kadar taksit yaptıklarını söyleyen Yalçın " Dolara endeksli değil, kredi kartına da değil elden satış yaparak piyasayı canlı tutmaya çalışıyoruz" dedi.
Tüketiciler Derneğinden Destek Tüketiciler Derneği Burdur Şube Başkanı Kemal Arslan esnafın dolara tepki olarak taksitlerinin uzatması hem vatandaşın alım gücünü artıracağını hem de piyasada rahatlama sağlayacağını söyledi.

Arslan " Tüketiciler Derneği olarak da duyarlı davranışından dolayı esnafımızı tebrik ediyoruz. Bu duyarlı davranışı diğer Esnaf ve İşadamlarınada örnek olmasını isteyoruz" dedi.
Esnaf Ahmet Yalçın da 6 ay taksitleri 8-10 aya yükselttiklerini Doların yükselmesine tepki gösterdiklerini ifade etti.

11 Ağustos 2018 Cumartesi günü yayınlandı