Burdur'da öğrencilerden 15 Temmuz sergisi

- ''15 Temmuz Gecesinden Doğan Yıldızlar'' adlı rölyef sergisi - Programdan genel detaylar - Astsubay Ömer Halisdemir'in kız kardeşi Elif Serin ve şehit polis memuru Akif Altay'ın annesi Fadime Altay'dan detaylar - Şehit yakınlarının ve protokol üyelerinin sergiyi gezmesi - Şehit Ömer Halisdemir'in kız kardeşi Elif Serin'in sergiyi gezerken gözyaşlarını tutamaması - 15 Temmuz şehitlerinden polis memuru Akif Altay'ın eşi Gülsüm Altay'ın konuşması - Burdur Valisi Hasan Şıldak'ın konuşması - "15 Temmuz Gecesinden Doğan Yıldızlar" adlı rölyef sergisi açıldıBURDUR (AA) - Burdur 'da, öğrencilerin hazırladığı, 15 Temmuz gecesi Türk milletinin darbe girişimine karşı direnişini anlatan ''15 Temmuz Gecesinden Doğan Yıldızlar'' adlı rölyef sergisi açıldı.İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki Burdur Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü öğrencilerinin sergisinin açılışını, Vali Hasan Şıldak, 15 Temmuz şehitlerinden astsubay Ömer Halisdemir'in Burdur 'da yaşayan kız kardeşi Elif Serin, şehit polis memuru Akif Altay'ın annesi Fadime, eşi Gülsüm ve oğlu Niyazi Altay ile AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik yaptı.Sergiyi gezen Ömer Halisdemir'in kız kardeşi Elif Serin ve Akif Altay'ın yakınları, gözyaşlarına hakim olamadı.Gülsüm Altay, gazetecilere yaptığı açıklamada, sergiyi çok beğendiğini, her gün özlemle yaşadıklarını söyledi.

Vatanın tekrar o günleri yaşamaması için bayrağa sıkı sıkı sarılması gerektiğini vurgulayan Altay, "Nasıl çocuklarımızı yetim, eşleri gözü yaşlı bıraktılarsa Rabbim de onları bıraksın, dünyada ve ahirette yüzleri hiç gülmesin. Bu vatana, devlete Rabbim güç kuvvet versin. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi iri ve diri devam edelim inşallah.'' diye konuştu.
Vali Şıldak da şehitleri rahmet ve şükranla yad ettiğini belirterek, ''15 Temmuz unutulmadı, unutulmayacak. Terörün her türlü faaliyeti ülkemizde adım adım takip ediliyor ve şüheda kanıyla sulanmış bu vatanın sahipleri var. Bu sahipler, bu vatana her zaman tarihin her döneminde sahip çıkmayı bilmiştir. Aziz milletimiz aynı bilince ve duyarlılığa sahiptir.'' ifadelerini kullandı.
Polis Memuru Darbe Girişimi Kız Kardeş Şehit Polis Öğrenciler 

3 Ocak 2019 Perşembe günü yayınlandı