Burdur, bedelli askerliğin yeniden merkezi olmak istiyor

Burdur Şehir merkezi ve Caddeler.
Bedelli Askerlik Dell Efes Kepenk Kapatma Yerel Yönetim 

-Taksici Osman Sayar ve Esnaf Badık Duman ın görüşleri.
-Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’ in açıklaması,

( BURDUR )- Burdur Esnafını, Bedelli Askerliğin çıkmasına sevindi- Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Bedellinin Tekrar Burdur’ a verilmeli. BURDUR

- 2012 yılına kadar Bedelli askerliğin merkezi olan ve kaldırılmasının ardından birçok esnafın kepenk kapatmak zorunda kaldığı Burdur, bedelli askerliğin yeniden gündeme gelmesiyle birlikte umutlandı. Bir zamanlar dövizli ve bedelli askerliğin merkezi olan ve adeta ekonomisi bedelli askerler üzerinden yürüyen Burdur'da esnaf yeniden eski günlerine dönmenin özlemini yaşıyor. Gazi caddesindeki bir çok esnaf bedelli askerliğin tekrar gelmesine sevinirken Taksici Esnafı Osman Sayar, "Bedelli askerin gelmesi iyi olur. Burdur esnafımız biraz olsun rahat nefes alır " dedi.
Gazi Caddesi Esnaflarından Sadık Duman bazı ise 21 günlük temel eğitimin az bularak 28 gün veya 1 ay olması gerektiğini söyledi.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ise 25 Temmuz tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen bedelli askerlik teklifinin Burdur esnafını beklenti içine soktuğunu söyledi.

Ercengiz " Biz yerel yönetim olarak bedelli askerliğin yeniden Burdur a gelmesi için tüm desteği vereceğiz" dedi.
Geçmişte bedelli askerliğin merkezinin Burdur olduğunu kaydeden Ercengiz " "Altyapısı ve deneyimi olan Burdur’umuza bedelli askerliğin tekrar gelmesi Esnafı biraz olsun rahatlatacaktır" ded.
28 Temmuz 2018 Cumartesi günü yayınlandı