Bulgaristan'dan ucuz lüks oto aldı, şase numarasını değiştirirken yakalandı

Otomobilin detay görüntüsü
Akalan Yurt Dışı İtiraf Irak Lüks Otomobil 

-Otomobilin şase numarası yeri
-Genel ve detay görüntü

( ADANA -HD)- Bulgaristan'dan 60 bin lira değerindeki lüks otomobili 15 bin liraya satın alıp Adana'da vergilerden kurtulmak için sanayide şase numarasını değiştirmek isteyen bir kişi yakalandı ADANA

- Bulgaristan'dan 60 bin lira değerindeki lüks otomobili 15 bin liraya satın alıp Adana'da vergilerden kurtulmak için sanayide şase numarasını değiştirmek isteyen bir kişi yakalandı. Edinilen bilgiye göre olay, Yüreğir ilçesinde yer alan Yüreğir Sanayi Sitesi’nde meydana geldi. Bölgede devriye gezen Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekiplerinin dikkatini Bulgaristan plakalı lüks bir otomobil çekti. Söz konusu aracı incelemeye alan polis, CC 2162 AH plakalı otomobilin, motor şase numarasının, bir başka araca ait numaralarla değiştirilmek istendiğini tespit etti. Otomobilin kullanıcısı Gürsel Yazbahar, gözaltına alındı. Yapılan araştırmada Romanya’da yaşayan kuzeni Barbaros Yazbahar ile bağlantıya geçen Gürsel Yazbahar, yurt dışından ‘ucuz araba’ getirip, motor şase numarasını değiştirerek, Türkiye’de kullanmak istediğini söyledi.

Bunun üzerine arayışa giren Barbaros Yazbahar, Bulgaristan’da yaşayan ve aracını satışa çıkartan Emi Ciolan adlı kadınla iletişim kurdu. Yapılan pazarlık sonucu amca çocukları, Türkiye’de piyasa değeri yaklaşık 60 bin lira olan 2003 model otomobili, 4 bin dolara yani yaklaşık 15 bin liraya satın alıp, Türkiye’ye getirdi. Gürsel Yazbahar, bu kez de arabasını Türkiye’de kullanmak için ödemesi gereken vergilerden kurtulmak için aracını Yüreğir Sanayi Sitesi’ne götürüp, burada motor şase numarasını kazıtıp, yerine bir başka otomobilin motor numarasını takmak isterken yakalandı. Yazbahar’ın bu sahtekarlığı, Adana Emniyet Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarda yapılan incelemelerde de ortaya konuldu. Emniyetteki sorgusunda suçunu itiraf eden Gürsel Yazbahar, ‘sahtecilik’ suçundan sevk edildiği adliyede nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olaya adı karışan Barbaros Yazbahar ile Emi Ciolan adlı zanlılara yurt dışında olduğu için ulaşılamadığı öğrenildi.
31 Ocak 2018 Çarşamba günü yayınlandı