Bu turnuvaya katılan tüm takımlar kazanacak - EDİRNE



: - Prof. Dr. Mümin Şahin'in konuşması - Prof. Dr. Hakan Tuna'nın konuşması - DetaylarBu turnuvaya katılan tüm takımlar kazanacak - Trakya Üniversiteliler Birliğinin üniversitelilerin kaynaşması için düzenlediği tenis turnuvasında 5 birincilik kupası yaptırıldı - Trakya, Çanakkale Onsekiz Mart, Tekirdağ Namık Kemal, Kırklareli ve Bandırma Onyedi Eylül üniversitelerinden 70 tenisçi turnuvada mücadele ediyorEDİRNE (AA) - Trakya Üniversiteliler Birliğinin (TÜB) üniversitelilerin kaynaşması için düzenlediği tenis turnuvasında 5 birincilik kupası yaptırıldı.Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tenis sahasında düzenlenen turnuvaya, Trakya, Çanakkale Onsekiz Mart, Tekirdağ Namık Kemal, Kırklareli ve Bandırma Onyedi Eylül üniversitelerinden 70 tenisçi katıldı.
TÜB alt dönem başkan yardımcısı ve TÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, turnuva dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, üniversitelerin bilim yuvası olduğu gibi spor, kültür ve sanat alanlarının da öncüsü olduğunu söyledi.

Tenisin Türkiye ve dünyada gözde sporlardan olduğunu belirten Şahin, TÜB üyesi üniversitelerdeki öğrencilerin düzenlenen turnuvayla hem spora ilgisinin hem de dostluk bağının artacağını kaydetti.
- "Dostluk kazanacak"Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hakan Tuna da üniversiteler birliğinin periyodik olarak toplandığını belirterek, "TÜB'ün birçok alt çalışma gurubu var. Bunlardan birisi de spor etkinlikleri komisyonu. Komisyon farklı illerde çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Önümüzdeki hafta Kırklareli'de üniversitelilerin katılacağı bisiklet etkinliği, Tekirdağ ve Çanakkale'de başka bir etkinlik düzenlenecek. Üniversiteliler yarışıyor ancak yarış birbirlerini geçmeleri için değil. Turnuvamızda üniversiteli tenisçilerimiz mücadele edecek ancak kazanan dostluk olacak." diye konuştu.
Turnuva dolayısıyla 5 birincilik kupası yaptırdıklarını belirten Tuna, turnuvanın sonunda her üniversiteye kupa vereceklerini kaydetti.
TÜ Dans Topluluğunun bir gösteri sunduğu törenin ardından tenis sahasında müsabakalar başladı.
Çok sayıda üniversite öğrencisi, tenis turnuvasına ilgi gösterdi.
Yarış Bisiklet Öğrenciler Üniversite Öğrencisi Tenis Turnuvası 

25 Ekim 2018 Perşembe günü yayınlandı