Bu çift ekmeklerini minare tepelerinde kazanıyor

Selma Yalçın caminin duvarını boyarken
Irak Minare Ustası 

-Minarede yapılan çalışmalar
-Detay görüntüler
-Selma Yalçın ile röp.
-Hasan Yalçın ile röp.

( BALIKESİR ) - BALIKESİR

- Balıkesir'de 8 yıldan bu yana minare ustası olan kocası ile birlikte çalışan 3 çocuk annesi Selma Yalçın, başarılı minare ustası oldu. Burhaniye’de 8 yıl önce minare ustası Hasan Yalçın ile evlenen Selma Yalçın, kocasına yardım ederken usta oldu. 58 yıllık minare ustası olan Hasan Yalçın, rahatsızlığı sebebiyle işi bırakmaya karar verirken, bundan böyle işi eşinin yapacağını söyledi.

Boyu 15 ile 25 metre arasında değişen minarelere korkusuzca tırmanan Selma Yalçın, “Yıllardır kocama yardım ederken bu mesleği öğrendim. İşimi severek yapıyorum. Memnunum. Çalışmayı seviyorum. Ekmeğimizi bu işten kazanıyoruz. Bazı insanlar beni gördüğünde yadırgıyorlar. Ama ben işimi seviyorum. Sıhhatimiz elverdiği müddetçe bu işi devam ettiriyoruz. Yükseklikten korkmuyorum. Cesaretimi daha çok artırıyorum. Seviyorum çalışmayı” dedi.
58 yıldan bu yana minare işi yaptığını anlatan 68 yaşındaki Hasan Yalçın da, “Minare işlerini seve seve yapıyorum. Ama işin sonuna geldim. Eşime devredeceğim. Rahatsızım biraz. Hasta olduğum için ağırdan alıyorum. Yıllardır bu işten ekmek kazanıyoruz. Eşimle beraber biraz daha devam ettireceğiz. Ondan sonra karıma bırakacağım” dedi.
(FT-MŞ)
11 Temmuz 2018 Çarşamba günü yayınlandı