Bosna Hersek Genelkurmay Başkanı Masovic oldu - SARAYBOSNA

- Saraybosna'daki Tarihi Ordu Evi'nde düzenlenen devir - teslim töreninden detaylar - Bosna Hersek Savunma Bakanı Marina Pendes'in konuşması - Eski Genelkurmay Başkanı Anto Jelec'in konuşması - Yeni Genelkurmay Başkanı Senad Masovic'in konuşması Bosna Hersek Genelkurmay Başkanı Masovic oldu - Tümgeneral Masovic, görevi Korgeneral Jelec'ten devraldıSARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri (OSBIH) Genelkurmay Başkanlığı görevine Tümgeneral Senad Masovic getirildi.
Genelkurmay Başkanlığını 5 yıldır sürdüren Korgeneral Anto Jelec, başkent Saraybosna'da düzenlenen devir - teslim töreninde görevini, bugüne kadar yardımcılığını yapan Masovic'e devretti.Tarihi Ordu Evi'ndeki törene Bosna Hersek Savunma Bakanı Marina Pendes, ülkedeki NATO yetkilileri ve Bosna Hersek 'te görev yapan birçok büyükelçi katıldı.
Savunma Bakanı Pendes, burada yaptığı konuşmada, OSBIH'nin Jelec'in görev süresinde önemli ilerlemeler kaydettiğini belirterek, yeni Genelkurmay Başkanı Masovic'i de yoğun bir çalışma temposunun beklediğini ifade etti.
OSBIH'in toplumun en iyi parçası olarak kalmaya ve Avrupa - Atlantik değerlerin savunucusu olmaya devam edeceğini dile getiren Pendes, yıl içerisinde de NATO'ya üyelik yolunda Üyelik Eylem Planı'nın (MAP) aktifleştirilmesini hedeflediklerini söyledi.

2013 yılından beri genelkurmay başkanı olarak görev yapan Jelec de görev süresince yaptığı faaliyetlerin, OSBIH'i güçlendirmeye yönelik olduğunu ifade etti.
Yeni Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Masovic ise önceliğinin MAP'ın aktifleştirilmesi ve OSBIH'in modernizasyonu olacağını belirterek, "Bölgesel iş birliğinin güçlendirilmesine, bölge ülkelerinin silahlı kuvvetleriyle ortaklıklarımızı ilerletmeye ayrıca AB, BM ve NATO misyonlarına daha fazla katılım göstermeye gayret edeceğiz." dedi.
1969 doğumlu Senad Masovic, 2013 yılından bu yana OSBIH Genelkurmay Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu.
Görev Süresi Genelkurmay Başkanı Başkent Genelkurmay Orgeneral 

28 Şubat 2018 Çarşamba günü yayınlandı