Bombalı araçla yapılan saldırının yıldönümü öncesinde drone'lu terör operasyonu

insansız hava aracından çekilen görüntüler, baskın yapılan adrslerde aramalar, bulunan tabanca ve materyallerin görüntüsü

( GAZİANTEP )- Gaziantep'te yürütülen eş zamanlı yürütülen operasyonlarda 10 kişi gözaltına alındı. GAZİANTEP
İnsansız Hava Aracı Terör Operasyonu Emniyet Müdürlüğü Terör Örgütü Bombalı Araç 


- Gaziantep'te emniyet müdürlüğüne bombalı araçla yapılan terör saldırının yıl dönümü nedeniyle polis ekipleri droneli terör operasyonu düzenledi.
Yapılan operasyonlarda 10 kişi gözaltına alındı. Gaziantep'te 2016 yılında 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününde görev alacak Emniyet müdürlüğüne bombalı araçla saldırı düzenlenmiş ve saldırıda 2 polis şehit olmuştu. Saldırının 2. yıldönümü öncesinde Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde, İstihbarat, Özel Harekât, Çevik Kuvvet, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlükleri ve Bomba İmha Uzmanlarının da katılımıyla geniş kapsamlı terör operasyonu gerçekleştirildi.
İnsansız Hava Aracı destekli eş zamanlı operasyonlarda bir çok eve baskın düzenlenirken 10 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Operasyonun önümüzdeki günlerde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri bahane edilerek PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü adına provokatif faaliyetlerde bulunabileceği değerlendirilen kişilere yönelik yapıldığı vurgulandı. Açıklamanın devamında ise, "Sosyal medya üzerinden terör örgütü yanlısı halkı kin ve düşmanlığa sürükleyici, infial ve kaos ortamı oluşturmaya yönelik paylaşımlar yaptığı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına ve devlet büyüklerine hakaret ettiği tespit edilen 10 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Ayrıca operasyon sonucunda 1 adet ruhsatsız tabanca, 49 adet tabanca fişeği, 2 adet tabanca şarjörü ile çok sayıda dijital materyaller elde edilerek el konulmuştur" denildi.
27 Nisan 2018 Cuma günü yayınlandı