Boğaz Köprüsü’nü Pedal Çevirerek Geçtiler

Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Kıtalararası Bisiklet Turu” renkli görüntülere sahne oldu. Startını Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ' ın verdiği turda, yaklaşık 5 bin bisikletçi Boğaz Köprüsü ' nü pedal çevirerek geçti.
Avrupa Son Dizisi Avrupa Birliği Taksim 


Türkiye Bisikletliler Derneği ' nin Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlediği geleneksel 'Çevre Haftası Boğaz Köprüsü Geçişi' etkinliğine Bakan Egemen Bağış, AB Türkiye Delegasyonu ve Birleşmiş Milletler temsilcileri de destek verdi. Taksim Meydanı ' nda yapılan hazırlıkların ardından başlayan bisiklet turuna yaklaşık 5 bin kadar bisikletçi katıldı. 7 ' den 70 ' e birçok vatandaşın katılım gösterdiği bisiklet turu baştan sona renkli görüntülere sahne oldu.

Startı yapmadan önce kısa bir konuşma yapan Bakan Egemen Bağış, AB standartları gereği bisiklet yolunun yapılması için gerekli girişimlerde bulunacaklarını bisiklet severlere duyurdu. Bakan Bağış ' ın bu duyurusu ise alkış aldı. Konuşmasında çevrenin önemine de dikkat çeken Bakan Bağış, “Bisiklet sadece bir hobi değil aynı zamanda dünyada gelişmiş ülkelerde en önemli ulaşım araçlarından bir tanesidir. Her şeyden önemlisi ise çevreye duyarlı bir araçtır. Çevre deyip geçmeyin. Kızıl derelilerin de dediği gibi, ' ' Son balık tutulduğunda son ağaç kesildiğinde, son su kuruduğunda insan oğlu aslında imkanların kaynakların yenilemeyeceğini anlayacak ama geç olacak ' ' dedi.

Bağış yaptığı konuşmanın ardından startı vererek programdan ayrılırken tura katılan bisiklet severler Taksim ' den itibaren pedal çevirmeye başladı. Taksim ' den hareket eden binlerce bisikletli, Şişli, Mecidiyeköy ve Balmumcu ' dan geçerek Boğaz Köprüsü ' ne çıktı. Tur nedeniyle köprü Anadolu yakasına geçişte araç trafiğine kapatıldı.

Köprüden oldukça yavaş geçen ve Boğaz ' ın tadını çıkan bisikletçiler renkli görüntüler oluşturdu. Bisikletçiler Boğaz ' ı geçmelerinin ardından Nakkaştepe kavşağı Beylerbeyi ve Üsküdar'dan geçerek turu Harem'de tamamladı. Toplam 18,5 kilometrelik etap yaklaşık 1 saatte tamamlandı.
Son Dizisi Hakkında
Ertesi gün yedi yaşına basacak olan oğulları Ömer'i, Aylin'in anne ve babasına emanet eden genç çift, baş başa geçirecekleri romantik gecenin heyecanıyla eve gelir. Zamansız gelen bir misafir, bu romantik kaçamağı bölecektir… Selim'in en yakın arkadaşı Halil, gecenin geç saatlerinde Aylin ve Selim'in evinin kapısında belirir… Çocuk yaşta ailesini kaybeden Selim, en yakın arkadaşı Halil'le beraber büyümüştür. Selim ve Aylin'in ailesinin bir parças...
devamı
10 Haziran 2012 Pazar günü yayınlandı