'Biz Cumhur İttifakı'nın sürmesini arzu ederiz' - ESKİŞEHİR

"Biz Cumhur İttifakı'nın sürmesini arzu ederiz" - ESKİŞEHİR - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'nin konuşması "Biz Cumhur İttifakı'nın sürmesini arzu ederiz" - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: - "BBP olarak Cumhur İttifakı'nın sürdüğünü ifade ettik. Bu ittifakın sadece 24 Haziran seçimleriyle sınırlı olmadığını, devletin bekası, milletin istiklali ve istikbalinin öncelikli olduğunu ifade etmiştik. Şu anda halen Türkiye'ye yönelik bu tehditler devam ediyor. Dolayısıyla da biz elbette ki bu ittifakın (yerel seçimde) sürmesini arzu ederiz. Ama bunun nasıl olacağı, hangi şekilde olacağı, hangi büyükşehirleri ve illeri kapsayacağı gibi konularda henüz somut bir görüşmemiz, çalışmamız olmadı"ESKİŞEHİR (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "BBP olarak Cumhur İttifakı'nın sürdüğünü ifade ettik. Bu ittifakın sadece 24 Haziran seçimleriyle sınırlı olmadığını, devletin bekası, milletin istiklali ve istikbalinin öncelikli olduğunu ifade etmiştik. Şu anda halen Türkiye'ye yönelik bu tehditler devam ediyor. Dolayısıyla da biz elbette ki bu ittifakın (yerel seçimde) sürmesini arzu ederiz. Ama bunun nasıl olacağı, hangi şekilde olacağı, hangi büyükşehirleri ve illeri kapsayacağı gibi konularda henüz somut bir görüşmemiz, çalışmamız olmadı. " dedi.
Eskişehir Ticaret Odası Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen 8. Uluslararası Tarım Fuarı'nın açılış törenine katılan Destici, gazetecilerin yerel seçimdeki ittifaklara ilişkin sorusu üzerine, seçim takviminin henüz açıklanmadığını, BBP olarak bütün büyükşehir, il ve ilçe ile belde belediyelerinde seçimlere katılıp, başarı elde edebilmek için çalışacaklarını söyledi.

Bu konuyla ilgili 5 - 7 Ekim'de Ankara'da parti yöneticilerinin yanı sıra il ve ilçe başkanlarının katılacağı iki günlük bir toplantı gerçekleştireceklerini ifade eden Destici, şöyle devam etti:"Şu anda yerel seçimlerle ilgili ittifak için yasal bir zemin yok. Genel seçimlerde olduğu gibi Meclise böyle bir teklif gelir mi, gelmez mi, bununla ilgili henüz bir girişim yok. Ancak daha çok konuşulan, bir gönül ittifakından bahsediliyor. Biz de BBP olarak Cumhur ittifakının sürdüğünü ifade ettik. Bu ittifakın sadece 24 Haziran seçimleriyle sınırlı olmadığını, devletin bekası, milletin istiklali ve istikbalinin öncelikli olduğunu ifade etmiştik. Şu anda halen Türkiye'ye yönelik bu tehditler devam ediyor. Dolayısıyla da biz elbette ki bu ittifakın sürmesini arzu ederiz. Ama bunun nasıl olacağını, hangi şekilde olacağı, hangi büyükşehirleri ve illeri kapsayacağı gibi konularda henüz somut bir görüşmemiz, çalışmamız olmadı. Önümüzdeki günlerde eğer bu durum somut hale gelirse o zaman da oturur kurullarımızla bunun kararını veririz. Biz dün olduğu gibi bugün de birlikten, beraberlikten yanayız. Milli ve yerli olanların, ülkenin birliğinden, bütünlüğünden yana olanların birliğini her zaman destekledik." - "Nokta atışlı desteklere sanayicinin, üreticinin ihtiyacı var"Destici, ülke ekonomisinde yaşanan gelişmelere ilişkin bir soru üzerine, "Ülkemiz ve milletimiz zor günlerden geçiyor. ABD'nin Türkiye'ye yönelik haksız ambargo girişimleri, Devlet Başkanı Donald Trump'ın çok saldırgan, çirkin açıklamalarının bunda büyük bir etkisi var. Ancak tek sebebin bu olmadığını, kendi ekonomimizdeki sıkıntıların da sebebin diğer parçası olduğunu vurgulamakta fayda görüyorum." ifadesini kullandı.Bunun göz ardı edilmesi, işin tamamen ABD'ye, Trump'a yıkılması durumunda gerekli tedbir ve çözüm yollarının üretilemeyeceğini aktaran Destici, "Biz ilk önce üretimi desteklemeliyiz. Bu desteklerin önemli bir kısmının maalesef yerine ulaşmadığını biliyoruz. Nokta atışlı desteklere sanayicinin, üreticinin ihtiyacı var. Tasarrufu her alanda göstermeliyiz. Devletten başlayıp toplumun bunu görmesi lazım. Bugün de birtakım tedbirler açıklandı. İnşallah bu ekonomimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olur." yorumunu yaptı. - "Türkiye, o bölge terörden temizlenene kadar kalmalıdır"Suriye'de yaşanan gelişmelere ilişkin soruları da yanıtlayan Destici, "Soçi'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yaptığı görüşmenin ardından ortaya çıkan kararlar sevindiricidir. Orada bir insanlık katliamının önüne geçilmiştir. Bu açıdan sevindiricidir." dedi.
Destici, diğer taraftan teröristlerden temizlenme noktasının da Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Türk heyetinin başarısı olduğuna işaret ederek, "Bunu tebrik ediyorum. Türkiye, o bölge terörden temizlenene kadar kalmalıdır. Ne pahasına olursa olsun kalmalıdır. Şunu herkes bilsin, Türkiye nasıl Fırat Kalkanı Harekatı'nı gerçekleştirdiyse, İdlib operasyonunu yaptıysa ve en son Afrin zaferini bu millete yaşatıp o bölgeyi teröristlerden temizlediyse ABD başta olmak üzere bütün uluslararası güçler ve çevreler şunu bilsinler ki o sarıya boyadıkları bölgelere de inşallah gün gelecek dalacağız ve oraları da teröristlerden temizleyeceğiz." diye konuştu.

Açılış Töreni Yerel Seçimler Uluslararası İran Seçimleri Yerel Seçim 

20 Eylül 2018 Perşembe günü yayınlandı