Bitlis’te ‘Ekonomi ve Kalkınma’ toplantısı

Valinin konuşmasından detaylar
Kültür Turizmi Toplantı Alabalık Tekstil Sektörü Hükümet 

-Toplantı salonundan genel ve detay görüntüler

( BİTLİS ) -- Bitlis Valisi Vali İsmail Ustaoğlu:- “Söylemek istemiyorum, ama bu bölgede kızlarımızın erken yaşta evliliği yaygın durumda” BİTLİS

- Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, bölgede her şeyin huzura, güvene ve emniyet bağlı olduğunu belirterek, “Allah’a şükürler olsun bölgemiz şu an en ücra köşesine kadar hakim olduğumuz, en ücra köşesindeki vatandaşımızın da güven içinde olduğu bir dönemi ve iklimi yaşıyoruz” dedi.
Bitlis Valiliğinde Vali ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu başkanlığında ‘Ekonomi ve Kalkınma’ toplantısı düzenlendi.
Açılış konuşmasını Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu’nun yaptığı toplantıda, kurum müdürleri 2017 yılı yatırımlarını sunumlar halinde katılımcılarla paylaştı. Daha sonra konuşan Vali Ustaoğlu, hem 2017 yılında yapılanlardan hem de 2018 yatırımlarından bahsetti. Vali Ustoğlu. “Burada en önemlisi de tarihi ve kültürel mirası çok derinliklere dayanan kadim şehrimizin 340 binin üzerindeki nüfusu ile iş imkanlarını nasıl arttırabiliriz, istihdamı nasıl yükseltebiliriz diye bu anlamda sizlerin de fikirleri bizler açısından önemlidir. İlimizin kendine özgü farklı koşulları ve sektörel itibari ile farklı özelliklerinin yanında köklü geçmişi ile yüzyıllar öncesinde bu bölgenin en dinamik, en kalabalık Osmanlı dönemindeki vilayet merkezi ve sancak beyi olması münasebeti ile de geriye dönük çok köklü bir geçmişi var. Yani bölgesinde model olmuş, adete aktör olmuş, özellikle ilmi çalışmalarla medrese kültürünün burada çok derin bir geçmişi olması hasebiyle bölgesinde ilim irfan merkezi olan illerin başında geliyor. Bu anlamda böyle kültürel zenginliği olan ilimizin artık bırakın ülke sınırlarında, uluslar arası platformlarda da buranın güzelliklerini dünyayla paylaşmamız önemlidir. Yerel yönetimler olarak başlattığımız çalışmalar, daha önce Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesinde yapılan çalışmalar, kalkınma ajansının destekleri ve himayeleri ile sürdürdüğümüz çalışmalar, DAP’ın çalışmalarını da bir araya getirdiğimizde inşallah önümüzdeki birkaç yıl içerisinde ilimiz bölgesinde inanç ve kültür turizminde çok önemli mesafeler alacaktır. Başlamış olduğumuz çalışmaların toplumda olumlu yansımalarını da görmekteyiz” dedi.
Bölgede her şeyin huzura, güvene ve emniyet bağlı olduğunu kaydeden Ustaoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Allah’a şükürler olsun bölgemiz şu an en ücra köşesine kadar hakim olduğumuz, en ücra köşesindeki vatandaşımızın da güven içinde olduğu bir dönemi ve iklimi yaşıyoruz. Bu iklim ilimiz ve dışarıdaki imajı açısından önemlidir. Bölgeye yatırım yapmak isteyen girişimcilerimiz açısından çok daha önemlidir. Bu anlamda inşallah biz bu huzuru, güveni ve emniyeti sürdürdüğümüz sürece ben inanıyorum ki ülkemizin çeşitli yerlerinden, hele hele biraz sonra arkadaşlarımızın sizlerle paylaşacağı teşviklerle hükümetimiz 2018 yılında da devam ettireceğine göre inşallah 2018 yılı ilimiz açısından, istihdam açısından çok önemli bir yıl olacaktır. Bu noktada özellikle şunu vurgulamak istiyorum. Geldiğim günden beri ilimizde yatırım yapan ve yapma teşebbüsünde olan tüm kardeşlerimize ve girişimcilerimize her zaman kapımızı açık tutup, onları hiç bekletmeden görüşülmesi gereken ne konu varsa görüşüp istişare etme fırsatlarını hep vermeye çalıştık. Bölgenin kendine özgü sosyal dinamikleri açısından tabi söylemek istemiyorum, ama kızlarımızın erken yaşta evliliği bu bölgede yaygın oluyor. Ama biz bu kızlarımıza iş imkanı sağladığımızda hem kendi çeyizlerine hem de aile bütçelerine katkı adına onlara çok ciddi şekilde katkısı oluyor. Özellikle bölgemizde tekstil sektöründe iş yapan temsilcilerimize bulduğumuz her boş alanı mümkün mertebe onlara sağlayarak yeter ki bu konuda iş imkanları ortaya çıksın diye elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” Vali Ustaoğlu’nun konuşmasının ardından kurum müdürleri tek tek söz alarak 2017 yılı yatırımlarını ve 2018 hedeflerini anlattılar. (VO-MSA-Y)
28 Aralık 2017 Perşembe günü yayınlandı