Bismilli öğrenciler yaşlıları unutmadı

öğrencilerin yaşlıları ziyareti
Evde Tek Başına Gıda Yardımı Öğretmenler Öğretmen Öğrenciler 

-El öpmeleri
-İkramda bulunmaları
-Ev ziyareti
-Temizlik yapmaları
-Aydın Ak'ın konuşması
-Leman Özer'in konuşması
-Öğrencilerin konuşması

( DİYARBAKIR ) DİYARBAKIR

- Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde öğrenciler 18-24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikle bakıma muhtaç yaşlıları ziyaret etti. Evlerde temizlik de yapan öğrenciler empati kurarak böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Bismil ilçesinde 18-24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle etkinlik düzenlemeyi planlayan Bismil Fen Lisesi öğrencileri, daha önceden tespit edilen ve bakıma muhtaç yaşlıları ziyaret ederek hem temizlik yaptılar hem de onlarla sohbet ederek hayat tecrübelerini dinlediler. Bismil Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleşen etkinlikte yaşlılara gıda yardımı da yapıldı. Ziyarette öğrencilere, Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Turgay Gülenç'in eşi Figen Gülenç ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak da eşlik etti. Ziyaretlerde duygu dolu anlar yaşandı. "3 öğrencinin talebi bütün okula yayıldı" Bismil İlçe Mİlli Eğitim Müdürü Aydın Ak, 3 öğrenciden gelen bu talebin bütün okula yayıldığını belirterek, "Vakıftan aldığımız liste ile evde tek başına yaşayan 30 yaşlımızı tespit ettik. Öğrencilerimiz öğretmenleri eşliğinde bu yaşlılarımıza yardıma gitti. Belediyemiz de bu ailelere gıda yardımında bulundu. Çocuklarımız da eli boş gelmedi. Birer hediye ile geldiler. Güçlü bir Türkiye için güçlü ailelere ihtiyacımız var. Güçlü ailelerin de büyükleri ile bağı olan gençlerle, çocuklarla bağı olması gerekiyor. Büyüklerimize vefa borcunu yerine getirmek için buradayız" dedi.
80 yaşındaki Leman Özer, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Çocuklarımız yok. Eşim vefat etti. 30 yıldır tek başıma yaşıyorum" diye konuştu.
Etkinliğe katılan öğrenciler ileride kendilerinin de yaşlanacağını ifade ederek, şunları kaydetti: "Şimdi yaşlılarımıza yardım etmezsek, biz de yaşlandığımızda bize yardım eden olmayacak. empati kurarak geldik buraya. Kendimizi onların yerine koyduk ve yalnızlıklarını gidermeye geldik."
24 Mart 2018 Cumartesi günü yayınlandı