Bingöl şehidinin memleketi ve kimliği belli oldu

Bingöl ' ün Genç ilçesi Yeniyazı köyünde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Uzmançavuş Emrah Çeçen ' in (29) ailesine acı haber verildi.
Şehit Asker Belediye Başkanı Uzman Çavuş Fırat Kalkanı Suriye 

Edinilen bilgiye göre, Terör örgütü PKK'lıların önceki gün eş zamanlı saldırı düzenlediği Genç ilçesine bağlı Yeniyazı köyüne operasyon düzenleyen güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada, 1 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

Çatşmada şehit Emrah Çeçen ' in Tokat ' ın Turhal ilçesindeki baba ocağına acı haberi askeri ve mülki yetkililer tarafından verildi. Şehidin evinde Turhal Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından Türk Bayrakları asıldı.



Şehidin evinden yükselen ağıtlar yürekleri dağladı. Şehidin çiftçilikle geçimini sağlayan babası Metin Çecen acı haberle fenalık geçirdi. 112 Acil Yardım Ambulansı ile baba Çeçen Turhal Devlet Hastanesine kaldırıldı. Şehidin annesi ise İpek Çeçen ise acı haberi İstanbul ' da kızının yanında aldı. Şehidin eşi Rukiye Çeçen ' in ise eşinin geçici görevle Bingöl ' e görevlendirilmesi nedeni ile kayın pederinin evinde olduğu ve acı haberi burada aldığı öğrenildi. 1,5 yaşında Yiğit Ferman adında bir çocuğu olan şehidin cenazesinin Turhal ' da Çarşamba günü toprağa verilmesi bekleniyor.

Fırat Kalkanı Harekatında Şehit olan Halil Gedik ' le aynı birlikte görev yapmışlar.

3 kardeş olan şehit Emrah Çeçen ' in kardeşi Burak Çeçen ' le aynı Diyarbakır ' da aynı birlikte görev yaptığı şehidin geçici görevle Bingöl ' e görevlendirildiği öğrenildi. Yaklaşık 1,5 ay önce Fırat Kalkanı harekatında Suriye ' de IŞİD militanlarının roketle saldırdığı tankta şehit olan Uzman Çavuş 26 yaşındaki Halil Gedik'in arkadaşı olduğu öğrenilen şehit Çeçen ' in Turhal ' a gelerek cenazeye katıldığı öğrenildi. Şehit Halil Gedik ' le fotoğraf çekinen Emrah Çeçen ' den geriye aynı karede uzmançavuş olan kardeşi Burak Çeçen ' inde yer aldığı fotoğrafı kaldı.
“Düşmanlarımız kahrolsun”

Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, Turhal ' ın 9. şehidini verdiğini söyledi. Şehidin kardeşi Burak Çeçen izinli olarak Turhal ' da olduğunu ifade eden Başkan Bekler, “Düşmanlarımız kahrolsun Allah hepimizi şehitlerimizin şefatına nail eylesin” dedi.

Şehidin amcası: “Vatan sağolsun”

Şehidin amcası Mehmet Çeçen ise “vatan sağolsun, milletimiz sağolsun” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Memleketimizde Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Kanımızın son damlasına kadar o çapulcularla biz madele edeceğiz ayakta duracağız. Hiç bir zaman yılmadık. Vatan sağolsun. İki kardeş doğuda aynı yerde görev yapıyorlardı. Biri şehit oldu birisi yanımızda o yüzden bütün şehitlerimizin mekanı cennettir. Allah vatanımıza milletimize zeval vermesin, bayrağımız inmesin. Bütün mücadelemiz bu”
25 Ekim 2016 Salı günü yayınlandı