Bin Motosikletli Şehre İndi

3. Uluslararası Manavgat Motosiklet Festivali kapsamında, yaklaşık bin motosikletin katılımı ile kortej düzenlendi. Korteje, motosiklet şovmeni Troger Mokus yaptığı hareketlerle adeta damgasını vurdu.
İbrahim Sözen Belediye Başkanı Uluslararası 


17. Manavgat Barış Suyu Kültür, Sanat, Turizm ve Gençlik Festivali kapsamında birlikte düzenlenen 3. Uluslararası Manavgat Motosiklet Festivali ' nde motosiklet korteji düzenlendi. 7 Hazirandan itibaren Titreyen Göl-Boğaz Otel Mevkii ' nde bulunan Türkiye ' nin dört bir yanından gelen ve sayıları yaklaşık 2 bin motosiklet tutkunu, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve oğlu İbrahim Sözen ' in de katılımı ile kortej düzenledi.

Motosiklet şovmeni Troger Mokus önderliğinde Titreyen Göl bölgesinden çıkan yaklaşık bin motosikletli grup, yaklaşık 10 kilometre boyunca gaza bastı. Şehir merkezinde vatandaşlar tarafından karşılanan motosikletliler, burada büyük alkış aldı. Şovmen Mokus ' un yaptığı gösteri de izleyenler tarafından büyük ilgi topladı. Farklı renk ve modellerde bulunan yaklaşık bin motosikletli şehir merkezindeki kortej ve gösteriden sonra tekrar Titreyen Göl bölgesindeki konakladıkları yere gitti.

Motosiklet festivali ile amaçlarının Manavgat esnafına bir nebze de olsa katkıda bulunmak olduğunu belirten Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, “Motosiklet festivaline farklılık yaratması anlamında bin 500 kişi katıldı. Kortejde bunlardan birisiydim. Festivalle esnafa katkı sunmak istedik” dedi.

Motosiklet sürücülerinin düzen bozucu ve kaba olarak nitelendirildiğini belirten Mustafa Kabal, kendilerine hep önyargı ile yaklaşıldığını belirtti. Bir başka motosiklet sever Alaaddin Özel ise her konuda bütün motosikletlilerin herkese kucak açtığını belirtti.

3. Uluslararası Manavgat Motosiklet Festivali, kortejin ardından çeşitli yarışmalar ve konserlerle devam etti.

10 Haziran 2012 Pazar günü yayınlandı