Berberler 50 gün sonra dükkan açtı

Berber salonunun dışarıdan görüntüsü
Güzellik Salonu Saç Kesimi Uttu Allah Gribal Enfeksiyon 

-Erkek kuaförü tabelası ile dükkan kapısının açık olma görüntüsü
-vatandaşların saç kesimi
-tek kullanımlık ürünlerin kullanılması
-Maske takan müşteri ile esnafın görüntüsü
-berberin hazırlık yapma görüntüsü
-Erkek Kuaförü Yunus Uğur ile röp
-Müşteri Mehmet Serkan Karaçam ile röp
-kuaför içinden genel detay

( DÜZCE -ÖZEL)- Tıraş olmak isteyenler sabah saatlerinde berberlerin yolunu tuttu- Berber Uğur: “Müşterilerimize kavuşacağımız için mutluyuz” DÜZCE

- Korona virüs tedbirleri kapsamında 50 gün önce kapatılan berberler, yapılan düzenlemeler ile kapılarını müşterilerine açtı. Tek kullanımlık malzemelerin kullanacağı dönemde tıraş olmak isteyen vatandaşlar berberlerin yolunu tuttu. İçişleri Bakanlığı'nca yayınlanan genelge kapsamında, korona virüs salgını nedeniyle berber, güzellik salonu ve kuaförlerin faaliyetleri ikinci bir emre kadar durdurulmuş ve 50 gündür kapalı kalmışlardı. Yapılan düzenleme ve hijyen kuralları çerçevesinde berber, güzellik salonu ve kuaförler açıldı. Tüm hazırlıklarını tamamlayan berberlere ise tıraş olmak isteyen akın etti. Randevu sistemi ile sabah saatlerinde berbere gelerek tek kullanımlık malzemelerin kullanılması ile tıraş olan vatandaşlar mutlu olurken, esnafta 50 günün ardından tüm tedbirleri alarak çalışmaya başladıklarını belirtti.
“Müşterilerimize kavuşacağımız için mutluyuz” Düzce’de yıllardır erkek kuaförlüğü yapan Yunus Uğur, 50 günün ardından kapılarını açıklarını belirterek: “ 50 günlük aranın ardından bugün dükkanı açtık. Müşterilerimize kavuşacağız. Tabi sevinçliyiz. Buda bir buruk sevinç tabi ki. Bizim müşterilerden ricamız biz burada yeterince kendimizi korumaya alacağız. Müşterilerimizin çok dikkat etmeleri, eğer ki kendilerinde gribal enfeksiyon rahatsızlık halsizlik hissettiklerinde ateşi olduklarında kendilerini iyi hissetmediklerinde sadece berber dükkanlarına değil topluma çıkmamalarını tavsiye ediyorum. Vatandaşlar mümkün mertebe de sakal tıraşlarını kendileri evinde olsunlar. Saç tıraşlarında biz onlara yardımcı olacağız. Sakal tıraşlarını Sağlık Bakanlığı’nın emri ile kaldırıldı” dedi.
“Hijyen açısından kendi havlumla geldim” Kendi hijyen malzemeleri ile berbere gelen Mehmet Serkan Karaçam, “ Havlumu alıp berbere geldim. Tıraş olmaya geldik. Sadece saç tıraşı olacağım. Yaklaşık 1.5 aydır tıraş olamıyoruz. Evde de kendimiz girmedik bu işe. Berberimize gelmek istedik. Bugün ilk gün açılınca hemen gelelim tıraş olalım istedik. Berberin o koltuğunun rahatlığını insan özlüyor. İnsanın kendi berberine tıraş olmak güzel. Hijyen açısından havlumuzu getirmemiz söylendi. Onu da yanımızda getirdik. İnşallah bundan sonra açık olmaya devam ederler. Allah yokluğunu aratmasın” dedi.
50 gün sonra dükkanlarının açılmasından dolayı mutlu olan berberler, müşterilerini randevu sistemi ile ağırlarken, hem berber hem de müşterilerin maske takarak tıraş olacaklar.
11 Mayıs 2020 Pazartesi günü yayınlandı