Belediye otoparkında bir haftalık bebek bulundu

Bebeğin kuvözdeki görüntüleri
Acil Servis Yoğun Bakım Ünitesi Hastane Kız Çocuğu Irak 

-Hemşirelerin ilgilenmesi
-Dr. Seray Zöhre'nin açıklamaları
-Otopark görevlisi ile röp

( MERSİN )- Doktor kontrolünün ardından henüz bir haftalık ve cinsiyetinin kız olduğu belirtilen bebek hastanenin yoğun bakım ünitesine alındı MERSİN

- Mersin'in Erdemli ilçesinde belediye otoparkında bir haftalık olduğu belirtilen bir bebek bulundu. Edinilen bilgiye göre, park görevlisi Yasin Doğan, Erdemli Belediyesi karşısındaki otoparkta kameriye altında battaniyeye sarılı bir bebek olduğunu farketti. Durumu polis ve 112 ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen 112 ekibi bebeğe müdahalede bulunarak Erdemli Devlet Hastanesi acil servisine getirdi. Doktor kontrolünün ardından henüz bir haftalık ve cinsiyetinin kız olduğu belirtilen bebek hastanenin bebek yoğun bakım ünitesine alındı. Bebeğin burada tedavisine devam edilirken polis ise bebeği parka bırakan kişinin kimliğini belirlemek için çalışma başlattı. Otopark görevlisi Yasin Doğan, battaniyenin içinde bir çocuk bulduğunu belirterek olayı polis ve 112 bildirdiğini, ekiplerin gelerek çocuğu hastaneye kaldırdıklarını anlattı. Bebeğin üzerinden çıkan ve üzerinde 'Muhammedellah" ve doğum tarihi olduğu sanılan 10.01.2018 not incelemeye alındı. Bebeğin sağlık durumu iyi Hastane Bebek Yoğun Bakım ünitesi sorumlu doktorlarından Seray Zöhre ise bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.
Zöhre, "Bebek geldiğinde sağlık durumu iyiydi. Biz yine de takip amaçlı hastanemize yatırdık. Fakat daha önce bir hastanede yattığını anladık, damar yolu izlerinden. Ailesi yanına maması ve kıyafetlerini, hatta ismini bile yazıp bırakmış. Doğum tarihi olduğunu düşündüğümüz bir tarihte bırakmışlar. Sağlık durumu iyi, 2 buçuk kilo ağırlığında, 47 santimetre ve sağlıklı bir kız çocuğu. Sosyal Hizmetlere haber verdik, bundan sonrasını onlarla görüşeceğiz" dedi.

16 Ocak 2018 Salı günü yayınlandı