Beklenen kar geç de olsa geldi

Kemal Emeç'in görüşleri
Karlı Hava Gesi Kar Yağışı 

-Ömer Faruk Arpaç'ın görüşleri
-Kar yağışından kesitler

( ESKİŞEHİR ) ESKİŞEHİR

- Eskişehir’de günlerdir beklenen kar, sabah saatlerinden itibaren merkez bölgesine düştü. Dönem dönem hızlanan kar yağışı, tedbirsiz olarak dışarı çıkan vatandaşlara zor anlar yaşattı. Vatandaşlar, karlı havanın Eskişehir’e geç geldiğini söylerken, soğuk havalara karşı tedbirli olunması gerektiğini vurguladılar. Eskişehir’de, karlı havaların geçmiş senelere kıyasla daha az görüldüğünü vurgulayan Kemal Emeç, soğuk havalara karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Kışın Eskişehir’e yeni geldiğini aktaran Emeç, “Mevsimler değişti. Kış Eskişehir’e yeni geliyor. Eskişehir’e artık şubat, mart ve nisana kadar kar yağar. Bizim çocukluğumuzda aralık ayında kar gelirdi ama artık mevsimler değişti. Bunda Eskişehir’deki sularında çok büyük rolü var. Kış artık geç geliyor. Eskişehirli olduğum için buranın soğuk havasına alışkınım ama başka şehirden gelen insanlar buranın çok soğuk olduğunu söylüyorlar” şeklinde konuştu.
“Geç oldu ama kış geldi” Bu sene, kar yağışını daha erken beklediklerini ancak yanıldıklarını ifade eden Ömer Faruk Arpaç, kışın sert yüzünü yeni göstermeye başladığını belirtti.
Arpaç, konuyla ilgili şunları kaydetti: “Son 50 yılın en büyük kuraklığı. Dağlarda kar olmazsa ovalarda su olmaz çünkü dağlardaki kar ovalardaki yeraltı sularını besler. Geç oldu ama kış geldi. Biraz çalışma şartları zor olacak ama olsun. Biz kara razıyız. Memleketimizde kar olmazsa yazın bereket olmaz. Kar her zaman bereket getirir ve yeraltı sularını besler. Eskişehir’in soğuk havası, doğuda yoktur. Her an değişebilir. Uzun yıllar biletçilik yaparım. Eksi 20 dereceye kadar burada dayandığım oldu.”
16 Ocak 2018 Salı günü yayınlandı