Bekir Bozdağ saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu

Bozdağ, TBMM Genel Kurulu'nda yüksek yargıyla ilgili yasa tasarısının görüşmeleri sırasında, patlamayla ilgili kendisine ulaşan ilk bilgileri aktardı.
İçişleri Bakanlığı Atatürk Bekir Bozdağ Bombalı Saldırı Adalet Bakanı 


Olayın 'terör saldırısı' olduğunu ifade eden Bozdağ, şöyle konuştu:

'Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişte meydana gelen terör saldırısı hakkında Genel Kurulu bilgilendirmek istiyorum. Öncelikle bu menfur terör saldırısını gerçekleştirenleri, gerçekleştirme talimatları verenleri nefretle lanetlediğimi ifade etmek isterim. İçişleri Bakanlığı'ndan aldığım bilgilere göre... Tabii bu bilgiler sıcak bilgiler. Gelişmeler takip ediliyor. Benim vereceğim bilgiler, ilk etapta ulaşan bilgilerdir. Bu bilgilerde de zaman içinde farklılaşmalar olabilecektir.

Bana verilen bilgeye göre, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişte bir terörist önce kaleşle etrafı tarayıp sonra kendisini patlatmıştır. İlk belirlemelere göre yaklaşık 10 civarında şehidimiz var, 20 civarında da yaralı olduğu söylenmektedir. Ancak bunların hepsi ilk bilgiler. Daha olay sıcak olduğu için bunlar teyit edilebilir veya aksi de çıkabilir. Bu kayıtla bilgleri paylaştığımı ifade etmek isterim. Çünkü teyitli bilgiler değil. Ayrıca Havaalanı metro girişinde de bir patlama olduğuna dair haberler var.'
29 Haziran 2016 Çarşamba günü yayınlandı