BBP Partisi Genel Başkanı Destici: “Başka bir ülkenin başkanı, başkan yardımcısı bu konuda Türkiye’yi tehdit edemez”

-Toplantıdan detaylar
Genç Kızlar Yeni Yasama Yılı Yurt Dışı Basın Toplantısı Yasama Yılı 

--Başkan Desteci açıklamalar

( DENİZLİ )- “Türkiye’ye parmak sallayamaz, Türkiye’ye aba altından sopa gösteremez”- “Ekonomik ambargo tehdidi ile Türkiye’ye bir takım gözdağı verecek söz ve davranışların içerisinde bulunamaz”- Başkan Desteci’den idam açıklaması DENİZLİ

- Büyük Birlik Partisi (BBP) genel Başkanı Mustafa Desteci, Papaz Brunson olayı ile ilgili ABD ile Türkiye arasında yaşanan gerilime değinerek, “Başka bir ülkenin başkanı, başkan yardımcısı yada yöneticisi bu konuda Türkiye’yi tehdit edemez, Türkiye’ye parmak sallayamaz. Türkiye’ye aba altından sopa gösteremez. Ekonomik ambargo tehdidi ile Türkiye’ye bir takım gözdağı verecek söz ve davranışların içerisinde bulunamaz. Biz gerekirse her türlü bedeli öderiz” dedi.
Başkan Desteci çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Denizli’de partisinin il başkanlığını ziyaret ederek bir basın toplantısı düzenledi.
Toplantıda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Desteci, Türkiye’nin terörler mücadelesine değinerek, bunun üzerinden gündemdeki sıcaklığını koruyan Papaz Brunson olayına değindi. Hiçbir ülkenin Türkiye’ye parmak sallayamayacağını ifade eden Başkan Desteci, terör örgütlerinin yurt dışı ve yurt içinden destekler gördüğünü kaydetti.
Türkiye içerisinde yabancı devlet adamlarının bir takım görevler adı altında casusluk faaliyetlerinde bulunarak terör örgütlerine destek olduklarının çok açık ve net bir şekilde gözüktüğünü dile getirerek Papaz Brunson konusuna değinerek, “Papaz Brunson’da bunlardan birisi. Terörizme ve terör örgütlerine yaptığı destekler tespit edilmiş ve daha sonrada savcılık hakkında inceleme başlatmış. Şuanda kendisine de isnat edilen suçlarla ilgili yargılaması tutuklu olarak devam etmekteydi ve birkaç gün öncede ev hapsine çıkartıldı. Ne hikmetse ev hapsine çıkartıldığı gün önce ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence daha sonrada ABD Başkanı Trump’un, Türkiye’ye yönelik ekonomik anlamda tehdit sözleri geldi. Öncelikle herkesin şunu iyi bilmesi lazım ki bizim kendi iç problemlerimiz bizi ilgilendirir. Biz bunların çözümü noktasında gayret gösteririz, yanlışa yanlış doğruya doğru deriz ve eksikliklerimiz varsa da biz bunları kendimiz tamamlarız. Ama başka bir ülkenin başkanı, başkan yardımcısı yada yöneticisi bu konuda Türkiye’yi tehdit edemez, Türkiye’ye parmak sallayamaz. Türkiye’ye aba altından sopa gösteremez. Ekonomik ambargo tehdidi ile Türkiye’ye bir takım gözdağı verecek söz ve davranışların içerisinde bulunamaz. Eğer bulunursa Türkiye bunun karşılığını çok net bir şekilde ifade eder ve etmelidir de. Bu karşılıkta ülkemizi yönetenler, Dışişleri Bakanı olsun, Cumhurbaşkanı Sözcüsü olsun bunlar tarafından da gerekli cevaplar verilmiştir. İnanıyorum ki önümüzdeki süreçte de bizzat Cumhurbaşkanı da bu açıklamalarda, tehditlere karşı çok net cevabını da verecektir” dedi.
“Biz gerekirse her türlü bedeli öderiz” Türk yargısının kararlarına karşı herkesin saygı duyması gerektiğini vurgulayan Başkan Desteci açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Hepimiz hukukun üstünlüğüne saygı göstermek sorundayız ve başka ülkelerinde hukukuna saygı gösterme mecburiyeti ve zorunluluğu vardır. Bizde yargı bağımsızdır ve anayasal güvence altındadır. Dolayısı ile yargının verdiği kararlara bizde karışamaz ve müdahale edemeyiz. Dolayısı ile herkes ABD Başkanı da, başkan yardımcısı da yada herhangi bir ülkenin başkanı ve kralı Türkiye Cumhuriyeti devletinin yargısının verdiği karar saygı duymak zorundadır. Hiç kimse Türk yargısına karşı dışarıdan kararlarına karşı saygısızlık yapamaz, dayatma yapamaz yada talimat veremez. Talimatla bir takım kararların alınması için Türkiye’yi ambargo ile tehdit edemez. Biz gerekirse her türlü bedeli öderiz. Ama bağımsızlığımıza hiçbir alanda dokundurtmayız, bunu da herkesin bilmesi lazım.” “Sapık ve teröristler için idam cezasının geri getirilmesini istiyoruz” Açıklamalarında ardından ‘idam’ konusuna değinen ve bu konuda parti olarak TBMM’nin yeni yasama yılında önerge vereceklerini belirten Başkan Desteci, tecavüz ve terör suçlarında idam cezasının uygulanmasını istediklerini aktardı. Başkan Desteci, “İdam konusuyla ilgili partimiz hukuk komisyonu çalışıyor. Ekim ayında meclis açıldığı zaman BBP Partisinin vereceği ilk önerge, kanun tekliflerinden birisi idam ile ilgili olacak. Biz bu konuda çerçeveyi çizmişiz. Biz iki konu için idamın gelmesini istiyoruz. Bunlardan birisi küçük yaşta çocuklarımızı yada genç kızlarımız kaçırıp tecavüz ettikten sonra öldüren sapıklar için biz bunu istiyoruz. İkincisi de bizzat kurşunu sıkıp yada bombayı patlatarak Mehmetçiğimizi, polisimiz, sivilimizi ve kundaktaki bebeği öldüren teröristler için idam cezasının geri getirilmesini istiyoruz diye konuştu.
(GC-
28 Temmuz 2018 Cumartesi günü yayınlandı