Bayburt’ta İl Eğitim Tarihi Müzesi açıldı

Müzeden detay görüntüler
Cumhuriyet Açılış Töreni Emekli Öğretmen Öğretmen Allah 

-Protokolün müzeyi gezmesi
-Emekli öğretmen Ahmet Demiröz ile röp.

( BAYBURT ) BAYBURT

- Bayburt'ta yapımı tamamlanan ve Cumhuriyet döneminden günümüze objelerin yer aldığı İl Eğitim Tarihi Müzesi törenle açıldı. Bayburt Lisesi ek binasında hizmet verecek müzenin açılış törenine Vali Ali Hamza Pehlivan, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Garnizon Komutanı Tankçı Albay Davut Balibaşa, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Milli Eğitim Müdürü Soner Can, bazı kamu kurumlarının müdürleri ile davetliler katıldı.
Müzeyi gezen protokol üyeleri, Bayburt’un cumhuriyet tarihi boyunca eğitim geçmişini ortaya koyan objeleri inceledi. Müzeyi gezenlere yetkililer tarafından da bilgi verildi.
Müzeyi ziyaret eden emekli öğretmen Ahmet Demiröz, müzede bulunan bazı materyallerin kendi dönemlerinden kalma olduğunu ifade ederek, “Hem bizim dönemimizden hem de bizden önceki okul hayatına ait bir takım eserler görüyorum. 1900’lü yılların başından bugüne çok güzel eserleri takdim etmişler. Bu işi hayal eden, tasarlayan, yapan, emeği geçen bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bu müzenin Bayburt kültürüne katkıda bulunacağına eminim. Bu müzenin daha da geliştirileceğini düşünüyorum. Bende eskiden kalan elimde bulunan bir takım eserleri de bu müzeye vermeyi düşünüyorum. Bu müzedeki objeler sayı olarak ta inşallah ilerleyen zamanda daha da çoğalacaktır.” dedi.

12 Şubat 2018 Pazartesi günü yayınlandı