Batmanlı kadınlar, uçak ve deniz ile tanıştı

Uçaktan inişleri
Sosyal Medya Köşe Yazarı İş Kadını Yerel Gazete Sosyal Yardım 

-Batmanlı annelerin deniz ile tanışması
-Kadınların duygu ve düşünceleri
-Batmanlı Gazeteci Hatice Türkan ile röp.

( BALIKESİR )- Batmanlı Anneler hayatlarında ilk defa uçağa binip, denize girdiler BALIKESİR

- Hayatlarında hiç uçağa binmemiş ve deniz görmemiş Batmanlı kadınlar, uçakla 3 günlüğüne Balıkesir'in “Edremit ilçesine geldi ve deniz ile tanıştı. Batman'da yayımlanan bir yerel gazetenin köşe yazarı Hatice Türkan’ın “Yaşlılarımız da deniz görsünler” başlıklı makalesi ile başlayan kampanya, kısa sürede hayat buldu. Kentte yaşamını sürdüren, hayatında hiç deniz görmemiş ve uçağa binmemiş 15 kadın, Balıkesir Edremit ilçesine geldi ve deniz ile tanıştılar. Köşe yazarı Türkan'ın gazetesinde yazdığı makalede bugüne kadar hiç deniz görmemiş ve uçağa binmemiş kadınları, denizi olan bir kente göndermenin çağrısını yaptı. Köşe yazısı kısa sürede sosyal medya ortamında defalarca kez paylaşılınca, İstanbul’da yaşayan Batmanlı İş Kadını Emine Arık Tuncer “Edremit’teki otelimi, kadınlara açmaya hazırım” diyerek bu çağrıya kulak verdi. Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy da kadınların uçak biletlerini ve Edremit’teki masraflarını karşılayabileceğini açıkladı.
Bunun üzerine Batman Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü’nde kaydı bulunan, ihtiyaç sahibi 15 kadından oluşan bir liste hazırlandı, uçak biletleri alındı ve kadınlar, “Anneler Günü” hediyesi olarak İstanbul aktarmalı uçakla Balıkesir’in Edremit ilçesine geldi. Balıkesir Koca Seyit Havalimanı'na inen uçakla ilçeye gelen kadınlar hayatlarında ilk kez uçağa binmenin heyecanını yaşadı. Daha sonra kadınlar, Edremit'in Akçay Mahallesindeki kalacakları denize sıfır otele gelir gelmez odalarına bile çıkmadan sahile koştu. Burada ilk kez denizle tanışan Batmanlı kadınlardan kimisi elini denize soktu kimisi de ayakkabısını, çorabını çıkarıp suya girdi. Batmanlı gazeteci Hatice Türkan Koca Seyit Havalimanı'nda meslektaşlarına yaptığı açıklamada her şeyin yazdığı bir köşe yazısı ile başladığını belirterek, “9 nisan da bir makale kaleme aldım “Yaşlılarımız da deniz görsünler” başlığı ile. Bu yazımda kimse deniz görmeden ve uçağa binmeden ölmesin çağrısı yaptım. Batmanlı iş kadınımız Emine Arık Tuncer hanımefendi kendi otelini Batmanlı kadınlara açabileceğini söyledi.

Batman Belediyesi Başkan Vekilimiz Ertunç Şevket Aksoy da kadınların uçak biletlerini ve burada yapacağı masrafları karşılayabileceğini söyledi.

Bunun üzerine belediyenin sosyal yardım işler müdürlüğünde kaydı bulunan yoksul ailelerin kadınlarını topladık. 15 kadınla buraya geldik. Hiç uçağa binmemiş ve deniz görmemiş kadınla üç gün boyunca Edremit'i gezeceğiz” dedi.

9 Mayıs 2018 Çarşamba günü yayınlandı