Batman'da kadınlar ve erkekler Salsa öğreniyor

Sınıfta kız öğrenci ile salsa çalışması
Restorasyon Yaş Sınırı Yurt Dışı Öğrenciler Bakış Açısı 

-Okulda kız öğrenci ile salsa çalışması
-Sanat merkezinde çocuklarla salsa çalışması
-Sanat merkezinde yetişkinlerle salsa çalışması
-Çocuklarla salsa çalışması
-Midyat’ta kadınla salsa dansını yapması
-Sanat merkezinde çocuklarla bale çalışması
-Lise yıllarında öğrencilere salsa şovu
-Kadir Cihan Seven’in konuşması
-Özlem Metin’in konuşması
-Sanat merkezinde salsa çalışmaları
-Ayakların salsa eşliğindeki yakın detayı
-Gece salsa gösterileri

( BATMAN - ÖZEL)- Çeşitli meslek gruplarındaki insanlar Salsa dansında bir araya geliyor- Batman’da açılan dans kursunda bir araya gelen çeşitli meslek gruplarından vatandaşlar, Salsa ve Latin danslarıyla stres atıyor BATMAN

- Batman’da kültür, sanat, dil ve yaşamın farklı alanlarında eğitim veren özel bir sanat akademisi, verdiği hizmetle kentin sosyal yaşantısına renk katıyor. Lise yıllarında salsa dansına merak sarararak bu işe başlayan ve imkanları kısıtlı olduğu dönemde televizyonda kliplerdeki dans edenleri izleyerek öğrenmeye başladığını söyleyen Kadir Cihan Seven bir araya gelen çeşitli meslek gruplarından vatandaşlara 10 farklı dans eğitimi veriyor. Batman’da haftada 10 saat ders alan 100 kursiyer, kurs sonunda 10 farklı dans yapmayı öğreniyor. Kurs sonunda kursiyerler için salsa ve Latin geceleri düzenleniyor. Şehir dışında ve yurt dışında bir çok sahne aldığını ifade eden dans eğitmeni Kadir Cihan Seven; kente dair ön yargıları kırmak ve sosyalleşmek amacıyla bu işi yaptığını belirtti.
“Dans edenleri izleyerek öğrendim” Batman’da dans adına 8 yıldır bir çalışma içerisinde birçok şey yaptığını ve lise yıllarında dansa merak sardığını anlatan Kadir Cihan Seven, “Şu an için 2 özel kurumda ders veriyorum. Biri sanat merkezi diğeri ise bir kolej. Lisedeyken dansa merak sardım. Dans eğitimi alabileceğim bir yer yoktu. Sadece dans edenleri izleyerek öğrendim. Üniversite yıllarında biraz daha hareketlendi içimdeki bu dans tutkusu. İş olarak düşünmedim hiçbir zaman çünkü ben restorasyon okudum” dedi.
“Yarışmacı yetiştirmiyoruz” Kursiyerleri yarışmacı olarak yetiştirmediklerini vurgulayan Seven, “Gençlik ve kültür evinde çocuklara modern dans ve hip hop dersi veriyordum. Kendi birikimimle bir eğitim almadan bu eğitimleri veriyordum. Şu anda aktif olarak Batman’da yetişkinler için sosyal Latin dans dersleri veriyoruz. ‘Neden sosyal?’ Çünkü bir yarışmacı yetiştirmiyoruz. Buraya gelen insanlar sadece sosyalleşmek için gelen insanlar. Bizde dansın sosyal olan boyutuna yani içinde Salsa, Bachata ve Merengue danslarımız var” diye konuştu.
“Çok farklı meslek grupları var” Bir araya gelen çeşitli meslek gruplarından vatandaşlara dans eğitimi verdiğini söyleyen Seven, “Çok farklı meslek grupları var. Örneğin; doktor, polis, asker, hemşire ve öğretmen ağırlıklı buraya gelen kursiyerlerimizin çoğu. Haftanın 2 günü eğitim alıyorlar. Bu eğitimleri sergilemek içinde onlara küçük bir dans gecesi düzenleyip bu gecelerde de sergileme imkanı sunuyoruz” şeklinde konuştu.
“7'den 70'e herkesin sanatla iç içe olmalı” Doğu dışında sosyal yaşantının hiç olmadığını düşünen birçok insan olduğunu anlatan Seven, “Böyle bir algı oluşturulmuş. Bu algıyı yıkmaya çalışıyoruz. Kente yolu düşen insanların birçok ilden çok daha iyi koşullarda sanat ve dans yapma imkanı buluyorlar. Kültürümüz de olmayan bir şeyi icra ediyoruz. Doğal olarak dans biraz daha farklı bir alan. Bu coğrafyada halk dansları daha çok ön planda. Yaşam sadece evle iş arasında olmamalı. Herkesin bir hobisinin olması lazım. 7'den 70'e herkesin sanatla iç içe olması gerekir. Bizde burada 3 yaşından tutarak yaş sınırı koymadan birçok alanda eğitim vermeye çalışıyoruz. Yetişkinler için salsa derslerimiz var. Çocuklar için hip hop ve modern dans olmakla beraber salsa grubumuz var. Hafta sonları da klasik bale ve jimnastik eğitimi veriyoruz. Yaklaşık 10 farklı derslerimiz ve 100’e yakın kursiyerimiz var. Batman’ın dansa bakış açısı pozitif çünkü bizim içimizde zaten hep bir dans var. Batman’daki düğünleri ne kadar gördünüz bilmiyorum. Bizde gayet kapı gıcırtısı sesinde oynayan insanlar olmasak da dansa ilgili insanlarız” ifadelerini kullandı. “Sadece kadınlar değil erkekler de salsa öğrenmeli” Sadece kadınların değil de erkeklerinde Salsa’yı öğrenmeleri gerektiğini söyleyen hemşire Özlem Metin, “Haftada 2 gün derslerimiz var. Pazartesi ve Çarşamba olmak üzere. Hafta sonu Cuma ve Cumartesi dans gecelerimiz oluyor. Dans gecelerinde daha çok pratik olabilmemiz için ve sosyalleşebileceğimiz bir alan oluşturuluyor. Kadir hocamız bu anlamda bize çok büyük destek oldu. Bizi yetiştirmede hareketleri öğretmede çok iyi eğitim veriyor. Sadece kadınlara değil erkeklere de Salsa’yı tavsiye ediyorum. Çünkü psikolojik, fizik olarak ve her anlamda rahatlattığını düşündüğüm için gelinmesini tavsiye ediyorum” dedi.
(SS-AKK-Y)
29 Aralık 2017 Cuma günü yayınlandı