Batman'da 'Kadın Buluşmaları' etkinliği

Batman 'da "Kadın Buluşmaları" etkinliği - Davetlilerin gelişi - Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin konuşma - KADEM Batman Şubesi Başkanı Adile Gürbüz konuşma - DetaylarBATMAN (AA) - Batman 'da, Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) tarafından "Kadın Buluşmaları" programı düzenlendi.
Türkiye Petrolleri Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen buluşmada, Batman Valisi Ahmet Deniz'in eşi Olcay Deniz, Batman Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin, protokol eşleri, muhtar eşleri, kentte faaliyet yürüten kadın sivil toplum kuruluşu temsilci ve üyeleri, kadın meslek gurubu temsilcileri ve Kur'an kursu kadın öğreticileri bir araya geldi.Vali Yardımcısı Çetin, programda yaptığı konuşmada, güçlü bir Türkiye'nin ancak güçlü kadınlarla olabileceğini belirtti.
Bölgenin toplumsal yapısı dolayısıyla kadınların, sivil toplum kuruluşları kurarak faaliyet yürütmesinin kolay olmadığına işaret eden Çetin, şunları kaydetti:" Batman 'da, bölgemizde kadın ve kadın sivil toplum kuruluşu olarak çalışmalar yürütmek hakikaten kolay değil. KADEM gibi kadını, kadının sorunlarını merkezine alan bir derneğin karşılaşmış olduğu sorunları düşündüğümüz de göz önünde bulundurduğumuz da yapılan çalışmalar takdire şayandır. Bir kadın yönetici olarak söylüyorum, işini hakkıyla yapan, bu bölgede sahada olan, kadına, kadın sorunlarına katkı sağlayan tüm kadın sivil toplum kuruluşlarının çalışmaları çok değerlidir."Çetin, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini, bu zorlu sürece rağmen Türkiye'nin her alanda olduğu gibi kadın hakları alanında da önemli mesafeler katedildiğini söyledi.

Özellikle kadın hakları konusunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca birçok düzenleme yapıldığını dile getiren Çetin, "Kadının iş gücüne katılma oranının artırılması, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda, kadınlarımızın daha fazla temsil edilmesi ve karar mercilerinde daha fazla yer alması için çok ciddi yasal düzenlemeler yapıldı, yapılıyor. Biz şunu biliyoruz; eğer güçlü bir Türkiye istiyorsak, kadını sosyal ve ekonomik yönden güçlendirmek zorundayız. Dolayısıyla güçlü bir Türkiye için güçlü kadına ihtiyacımız vardır." ifadelerini kullandı. - " Batman neden diğer şehirlerin gölgesinde kalsın"KADEM Batman Şubesi Başkanı Adile Gürbüz de yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Batman 'ın güvenli ve huzurlu bir kent olduğunu belirten Gürbüz, "Yöneticilerimiz, bürokratlarımız bu konuda yoğun bir emek sarfediyorlar. Bizlere de bu yolda düşen, bayrağı taşımak, birbirimize düşman olmamak, dost ve yoldaş olmak, daha fazla güzel neleri ortaya çıkarabiliriz diye konuşmak. Batman neden diğer şehirlerin gölgesinde kalsın. Bir kadın hareketi olarak bugün 'Bismillah' demiş olalım." dedi.

Sivil Toplum Kuruluşu Kadın Hakları Kadın Hareketi Yasal Düzenleme Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 

25 Şubat 2018 Pazar günü yayınlandı