Başkentgaz'ın sayaç oyunu

Ankaralı vatandaşlar Başkentgaz hakkında vahim iddialarda bulunmuş yapılan uygulamalardan şikayetçi olmuşlardı.
İtiraf Başkentgaz Beyaz Haber 


Başkentgaz firmasında açma kapama görevlisi olarak çalışan bir vatandaşın Beyaz Haber'e yaptığı itiraflar o iddiaları daha da güçlendirdi.

Başkentgaz'ın sayaçlarda devamlı değişiklik yaparak herkesten para kazandığını söyleyen çalışan 'Ay başında 200 bin tane sayaç sökülecek' iddiasında bulundu.

'Biz bu kurumda çalıştığımız için şunu biliyoruz' diyen Başkentgaz çalışanı 'Ankara'daki bütün kartlı sayaçların hepsi mekanik olacak. Hatta bize çalışan olarak diyorlar ki; ilk etapta siz gidin dilekçe verin eğer sayaçlarınız kartlıysa faturalıya çevirin çevrenizdekileri teşvik edin diyorlar. Amaç da belli unuttun bir şey oldu sana ceza kesecek' şeklinde konuştu.

Yaptıklarının yasal olmadığını ifade eden çalışan 'burada herşey onların elinde yani istedikleri gibi at oynatıyorlar. Adamlar iç tüzük yapmışlar bir liraya sayaç kapanır mı? Adamın bir lirasını hem fatura etmiyorlar hem sayacı kapalı bir lirayı faturaya dökemiyorlar. Vatandaş PTT'ye gidiyor senin borcun gözükmüyor diyorlar. Ben gidiyorum sayacını kapatıyorum. Borcu gözüküyor bir lira ödememiş bir lirasını. Karşılığında 28 lira ceza ödüyor' şeklinde konuştu.


14 Ocak 2015 Çarşamba günü yayınlandı