Başkent'te bayram alışverişi yoğunluğu

Vatandaşlar ile yapılan röportajlar
Alışveriş Et Ürünleri Bayram Alışverişi Sebze Fiyatları Bayram Alışverişi 

-Esnaf ile yapılan röportajlar
-Tezgahlardan ve dükkanlardan detay görüntüler

( ANKARA -ÖZEL) - Tezgahlara bayram bereketi geldi ANKARA

- Başkent'te bayram alışverişi için Ankaralıların tercihi AVM'lerin yanısıra Ulus'daki Çıkrıkçılar Yokuşu ve Ulus Hali oldu. Ankara'nın başlıca alışveriş merkezlerinde Ramazan Bayramı dolayısıyla yoğunluk yaşanmaya başladı.
Ankaralıların tercih ettiği önemli alışveriş merkezlerinden Ulus Sebze Hali'ne bayram alışverişine gelen vatandaşlar fiyatlar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Fiyatların kimine göre uygun, kimine göre ise çok pahalı geldiği pazar yeri bayram alışverişlerini yapmak üzere olan vatandaşı ağırladı. Bayram alışverişini yaptığını söyleyen bir vatandaş, ''Fiyatlar maaşı az olanlara göre fazla, orta hallilere göre fena değil. Bundan daha ucuza alacak halimiz yok. Hepsi çok pahalı, kesene göre. 35-40 TL'den aşağı çikolata yok zaten.Herkesin kesesine göre bir şeyler var''dedi.
1977'den beri halde çalıştığını belirten Fuat Yardımcı sebze fiyatlarını değerlendirerek, ''Şu anda malın en yüksek olduğu zaman bu zaman. 1 kilo patates 4 lira,1 kilo kuru soğan 4 lira, 1 kilo havuç 7 lira, 1 kasa limon 120 lira. Bayram alışverişini etkiledi.1 kilo çikolata 70 TL. Ekonomik durum çok kötü. Domatese bugün 1 lira zam yapıldı. Dün 2,5 liraydı, bugün 3,5 lira oldu. Ne alacak adam evine? Mazot zamlarından sonra oldu. 40 TL'ye gelen nakliyat şimdi 70 TL'ye geliyor. Masraf zammı. Zamlar düşmez çünkü masraf var'' açıklamalarında bulundu. ''Şu anda fiyatlar normal, böyle giderse iyi'' ''Bayram alışverişi nasıl gidiyor? '' sorusunu yanıtlayan Fahrettin Dur isimli vatandaş ise, ''Bayram alışverişine henüz başlamadım. Fiyatların ne olduğunu da tam olarak bilmiyorum. Sadece et ürünlerine baktım. Et ürünleri normal. Pahalı da değil, ucuz da değil. Şeker ve çikolatalara bakmadım ama girişte gördüm kesemize göre uygun. Bayram alışverişini de yarın yaparım. Şu anda fiyatlar normal, böyle giderse iyi'' şeklinde konuştu.
Cemile Güneş ise, ''Bir şekerin kilosuna 40 TL derseler millet ne yapacak? Fiyatlar biraz yükselmiş gibi. Dilediğimiz gibi alamıyoruz, para yetmiyor'' dedi.
Şeker dükkanı olan bir esnaf ise, şeker fiyatlarının 7,5 TL olduğunu söyleyerek, ''Herhangi bir zam yok. Vatandaşın alım gücü var, devamlı alıyor. Satışlar iyi, tezgahlarımız boşaldı, mala gidiyoruz.Bayrama çok az kaldı. İnsanlarda para var şu anda alışveriş güzel'' değerlendirmelerinde bulundu. Ayakkabı dükkanı olan Yaşar Çetin de satışların iyi olduğunu kaydederek, ''Eskisi gibi çok hareketli işler yok ama son 10 gündür bir canlanma var. İnsanlar ihtiyaçlarını karşılamak için geliyorlar. Sabah saatlerinde öğleye kadar biraz durgun ama öğleden sonra daha çok hareketleniyor'' diye konuştu.
Fiyatların bu sene her şeyde çok pahalı olduğunu dile getiren bir vatandaş ise, ''Torunum, oğlum ve gelinim için kıyafet alacağım. Henüz tatlılara bakmadık. Geçen gün şekeri gördüm çok pahalıydı. Geçen bayrama kıyaslarsak en az yüzde 70 zam var gibi geldi'' dedi.

11 Haziran 2018 Pazartesi günü yayınlandı